Veilig naar cultuur

Preventieplan Schouwburg Kortrijk


Schouwburg Kortrijk maakt in samenspraak met Stad Kortrijk een preventieplan op voor alle voorstellingen georganiseerd door Schouwburg Kortrijk. Het virus is nog niet verdwenen, daar zijn we ons ten volle van bewust. Toch willen we inspanningen leveren om onder de huidige omstandigheden zoveel mogelijk mensen vanuit het recht op cultuur, op vrije tijd, participatie en engagement te kunnen laten genieten van het artistieke aanbod.  Hieronder lichten we enkele belangrijke zaken voor jouw bezoek toe. 

Aanwezigheidsregister

Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen waar je tickets voor hebt besteld. Dit is je bezoekbubbel. Per bezoekbubbel houden we de reservatiegegevens bij van minimum één persoon. i.f.v. contacttracing.  

Veilig en verantwoord bezoek


Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen waar je tickets voor hebt besteld. Dit is je bezoekbubbel. Alle bezoekbubbels moeten steeds 1,5 m afstand bewaren. 

Tijdens je bezoek kan je op sommige momenten gevraagd worden een mondmasker aan te doen. Voorzie dus een mondmasker tijdens je Schouwburgbezoek.   

Tijdens circulatie van het publiek is het dragen van een mondmasker verplicht. Publiek wordt gevraagd een mondmasker te voorzien (ouder dan 12 jaar) voor de momenten waarop de social distance niet kan gegarandeerd worden. We bieden de mogelijkheid om ter plaatste een mondmasker aan te kopen.

We mogen je niet toelaten als je één of meerdere symptomen hebt die zouden kunnen duiden op COVID-19:

  • Koorts (38 graden of hoger) in de 24 uur voorafgaand aan het bezoek
  • Benauwdheid
  • Regelmatig hoesten
  • (Neus)verkoudheid en/of regelmatig niezen
  • Keelpijn
  • Ook als iemand in jouw gezin/huishouden op de dag van je bezoek koorts en verkoudheidsverschijnselen en/of benauwdheid vertoont mogen we je niet toelaten.

Ben je in de laatste 14 dagen voor je bezoek in contact geweest met iemand die COVID-19 heeft? Of heb je zelf COVID-19 gehad en ben je daar korter dan twee weken geleden van genezen? Ook dan kunnen we je helaas niet toelaten.

Laatkomers worden niet toegelaten in de zaal. 

We adviseren het publiek om geen verschillende activiteiten binnen dezelfde week te plannen.  

Handen moeten gedesinfecteerd worden bij het betreden van de locatie. We voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgangen.

Alle evenementen gaan door met zittend publiek.

We organiseren voor onze evenementen voorlopig geen vestiaire. Dit om contactmomenten tussen bezoekers en medewerkers te vermijden. Toeschouwers nemen hun jassen mee naar hun zitplaats.

Ga indien mogelijk naar het toilet voordat de voorstelling begint. Zo help je ons om het contact met andere bezoekers te beperken.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring