Jong talent kansen geven

Jonge makers moeten speelkansen krijgen, ook in grote culturele centra. Dat is niet evident. Ze wijken vaak af van het gangbare theater- of podiumpad en vullen geen volle zalen. Maar enkel door deze jonge – en zelfs piepjonge- makers een podium te bieden, kan je publiek opbouwen. Maar ook jonge en nieuwe podiumtalenten spotten, vinden wij onze taak. Je leest hier al onze acties. Uitdaging om jongeren naar Schouwburg te krijgen

 

Tieners en prille twintigers naar Schouwburg Kortrijk brengen is niet vanzelfsprekend. Met een mix van verschillende acties probeert het cultuurcentrum de deuren wagenwijd open te zetten.

 

Het Ding

 

Kunstbende Kortrijk was twintig jaar lang de talentspotter binnen de 12 en 18-jarigen. Maar Kunstbende staat even op pauze en wordt volledig herdacht. Ondertussen wacht Schouwburg Kortrijk niet op het nieuwe format. We gaven de opdracht aan een groep jongeren om ‘iets’ te doen rond ‘cultuur’ in Schouwburg Kortrijk. Een vage opdracht maar die youngsters gaan actief en vol engagement aan de slag. Afgelopen weekend sloten 10 jongeren zich 20 uur lang op in de Schouwburg om samen een voorstelling te maken. Op zaterdag 13 oktober ontdek je het resultaat van dit intense proces.

 

Spinrag wordt een jaarwerking

 

Spinrag is het jaarlijkse kinderkunstenfestival tijdens de Krokusvakantie in Kortrijk. Jaar na jaar stijgt de interesse en publieksparticipatie. Dit heeft zeker te maken met het nieuwe pad dat het festival de laatste jaren bewandelt. Niet alleen is er ruimte voor straf podiumwerk van professionals. Meer en meer staan kinderen en jongeren zelf in voor de creatie en co-creatie van kunst tijdens het festival.


Vanaf september starten drie verschillende Spinrag-ateliers voor kinderen tussen 8 en 18. Zo ontdekt ieder kind op zijn maat zijn of haar podiumtalent. Om je in te delen in de juiste workshop is er op zondag 30 september een gratis kennismakingsworkshop. Inschrijven kan via www.spinrag.be.

 

Financieel verlagen toegangsticket

 

Iedereen onder de 26 jaar kan dit seizoen aan een voordeliger tarief van € 6 naar een voorstelling (excl. comedy en populaire muziek). Zo kunnen volledige gezinnen voordeliger naar familievoorstellingen. Ook studenten genieten vanzelfsprekend van ditzelfde tarief.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring