Onze jongerengroep QACE bezoekt Kortrijkse scholen met workshop 'Inclusief, alstublieft'

Qace [kweis, queer space] is een jongerengroep die op zoek gaat naar een queer safe(r) space in de cultuursector. Tweewekelijks komen ze samen om te spreken, discussiëren en brainstormen over wat zij kunnen betekenen om genderinclusief aan de slag te gaan in (Schouwburg) Kortrijk en omstreken. 

Op dinsdag 15 februari 2022 zakte een delegatie van onze jongerengroep QACE af naar de Rhizo Lifestyleschool in Kortrijk om er - tijdens hun vormingsdagen - extra aandacht te besteden aan het thema 'gender'.


De jongeren van QACE werkten een op maat gemaakte workshop uit over gender, identiteit en inclusie met als rode draad al de misopvattingen daarrond. Het is een interactieve workshop waarbij leerlingen zelf ook het woord krijgen over hoe inclusie belangrijk kan zijn binnen een samenleving, school of zelfs vriendengroep. Met daaraan gekoppeld een nabespreking en getuigenissen vormt deze workshop een basis voor iedereen. 

 

Interesse om zelf een dergelijke workshop te organiseren op jouw school of voor jouw vereniging....? Neem dan contact op met amin.srasra@kortrijk.be

 

Meer weten over QACE