Amin Mohammed Srasra (c) Bas Bogaerts

Collega Amin Srasra is Krak van Kortrijk

Ook dit jaar werd er opnieuw een Krak van Kortrijk verkozen. Krak is een jaarlijkse stemming van De Krant van West-Vlaanderen waarbij voor elke West-Vlaamse gemeente op zoek gegaan wordt naar iemand die zich het afgelopen jaar enthousiast inzette voor zijn naasten, buurt, gemeente of iemand die het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie leverde. Voor Kortrijk werd dus Amin verkozen tot Krak. Een meer dan terechte erkennig voor de dagelijkse inzet van Amin.

Amin Srasra (33), geboren in Kortrijk met Tunesische roots, is een veelzijdige man. Hij is danser, choreograaf, leerkracht Engels-Frans, assistent architect en sinds enkele jaren programmator bij ons, in Schouwburg Kortrijk. Hij is voortrekker in het stimuleren van jong talent en wil mensen een trapje hogerop helpen, waar ze zonder steun niet geraken. Vandaar dat hij zichzelf als bruggenbouwer ziet. Lokaal en ook in Brussel is hij actief bezig met jongeren te coachen en te begeleiden in de podiumkunsten. In Kortrijk doet hij dat in samenwerking met vzw Passerelle (project x). Daarnaast organiseert hij evenementen die safe(r) spaces garanderen als trotse Jongbloed’er met vzw Bolwerk. “Ik wil vooral kansen creëren voor wie er te weinig krijgt.” 

De inzet van Amin heeft hem dan ook geen windeieren gelegd want Amin werd door De Krant van West-Vlaanderen verkozen tot Krak van Kortrijk. Een meer dan terechte bekroning vinden wijzelf.

Proficiat Amin en doe zo verder!