BOK Learning Days

Ken je mensen in Kortrijk die waardevolle kennis hebben die meestal niet zo erkend wordt, al kan die kennis een meer rechtvaardige en menselijke samenleving voeden?
Wil je bijdragen aan een platform waar zij hun stem kunnen laten horen?
Maak dan deel uit van de BOK-Learning Days groep!

BOK (bodies of knowledge) Learning Days is een participatief kunstproject. Het kijkt naar de stad als een plek waar oneindig veel kennis elkaar kruist, kennis die vaak onderbelicht of gecensureerd blijft. In andere steden presenteerde BOK leersessies zoals: Meertalig zingen als politiek/cultureel activisme (Şeref & Gamze), Hoe politiegeweld in onze buurten bestrijden? (Collectif des Madres), Hoe je jezelf geneest met helende planten (Valérie​​), De slam, de stem, en het pad van de jeugd die niet in hokjes past (Drissia​​).

In mei 2024 gaan we als groep van ongeveer 15 deelnemers op zoek naar mensen in de stad die zo’n levenskennis hebben en die graag willen delen met anderen.
We organiseren dan samen 4 publieke ‘learning days’, op 17, 18, 23 & 24 mei, die plaatsvinden in de kleurrijke BOK tent, een nomadische en alternatieve klasruimte, tijdelijk opgezet in het Gebroeders Van Raemdockpark. Iedereen is er welkom.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DIT TRAJECT?

  • Het BOK-team deelt hun ontmoetings- en luisterpraktijken. 
  • We gaan samen op zoek naar voorbijgangers, buren, mensen in lokale organisaties en/of binnen je eigen kringen, die onderbelichte kennis bezitten.
  • We nodigen hen uit om deze kennis te delen in de BOK tent, tijdens de publieke Learning days.
  • We faciliteren samen deze lokale en vrije klasruimte.
  • Als groep bouwen we samen een tijdelijke leergemeenschap in Kortrijk.

IS DIT IETS VOOR JOU?

We verwelkomen en ondersteunen actief aanvragen van iedereen.

  • Je hebt geen specifieke vaardigheden of kennis nodig, alleen openheid en beschikbaarheid om te luisteren naar en te leren van mensen die je nog niet kent.
  • Je bent minstens 16 jaar oud.
  • Er kunnen veel talen worden gesproken, maar je kan je uitdrukken in het Nederlands, Frans en/of Engels.

We maken een selectie op basis van affiniteit met het project en diversiteit aan levenservaringen. 

WAAR & WANNEER GAAT HET DOOR?

We zullen werken bij Avansa, en in de buurt van het Gebroeders Van Raemdockpark.

Hieronder vind je wanneer we zullen samenkomen, bekijk zeker of je beschikbaar bent op deze momenten. Als je hier en daar een probleem hebt met beschikbaarheid, laat het ons dan weten.

 

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
1/05*: 13u30 – 17u  2/05 : 17u – 21u   4/05 : 11u -17u
8/05 : 17u – 21u 9/05*: 13u30 – 17u   11/05 : 11u – 17u
15/05 : 13u30 – 17u  

17/05 : 16u – 19u
 Publieke Learning Days

18/05 : 15u – 19u Publieke Learning Days 
22/05 : 13u30 – 17u    24/05 : 16u – 19u
Publieke Learning Days 
25/05 : 15u – 19u
Publieke Learning Days 
29/05 :13u30 – 17u
Feedback 
     

 

HOE NEEM JE DEEL? 

Vertel ons iets over jezelf en waarom je deel wil uitmaken van de groep, in welke vorm dan ook (brief, video, audiobericht…). Stuur het naar info@bodiesofknowledge.be vóór 10 maart, we laten iets weten tegen 15 maart 2024. 

Als je vragen hebt, kun je altijd terecht bij de persoon die je over deze oproep heeft verteld, of stuur een mailtje naar info@bodiesofknowledge.be. 

Als sommige momenten niet passen bij jouw levenssituatie of je hebt specifieke behoeften, laat het ons dan weten. We proberen samen een oplossing te vinden.

Er wordt een vergoeding voorzien van €350 per persoon.

WIE ZIJN WIJ? 

Het project wordt geleid door Joana & Flore van het BOK team en gedragen door de teams van Schouwburg Kortrijk, Kunstencentrum BUDA, DURF2030, Avansa & Unie der Zorgelozen.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!