Café Black-out

Café Black-out is een participatief theaterproject met bewoners (met dementie) van WZC de Zon en WZC de Weister en een groep enthousiaste vrijwilligers. Bekijk hier het verslag van het creatie- en speelproces. 

Kunstenaars zijn als geen ander bezig met zingeving. Ze reflecteren op ons bestaan, zetten ons aan het denken. Of ze raken ons voorbij het denken direct in hart en ziel. Binnen de huidige zorginnovatie staat de mens centraal. Logischerwijs neemt dan de vraag naar zingeving in de zorg toe. De kunst- en cultuursector en gezondheidszorg weten elkaar steeds beter te vinden. Denk maar aan de voorstelling 'De loteling' van het Bataljong, waarin Schouwburg Kortrijk copresentator was. En ook dit samenwerkingsproject tussen beide WZC en Schouwburg Kortrijk, begeleid door Karlien Torfs en Kirsten van den Hoorn, is hier een resultaat van.

Dit project werd mogelijk gemaakt binnen de subsidielijn 'Innovatieve partnerprojecten' in Vlaanderen.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring