Jonas Verbeke

Creatieve uitbater gezocht voor eetcafé Broelkaai 6

Kortrijk heeft grote ambities, in 2024 kandideert het om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. Broelkaai 6 (BK6), het voormalige Broelmuseum, wordt het hoofdkwartier waar culturele spelers, kunstenaars, ondernemers, designers, burgers, onderwijs… samen aan de slag gaan. Het eetcafé is het kloppend hart van BK6 waar iedereen welkom is om creatieve ideeën uit te wisselen, maar ook om gewoon te genieten van een hapje, een drankje, een krant of een goed gesprek.

Stad Kortrijk zoekt een creatieve horeca-uitbater voor 9 jaar die het eetcafé wil uitbouwen tot dé ontmoetingsplek voor mensen die samen bouwen aan het Kortrijk van de toekomst. De toekenning is voorzien op 7 september 2020 en opening voor half oktober 2020.

Locatie en BK6

De horecaruimtes bevinden zich op het gelijkvloers van BK6 (zie grondplan). Niet enkel aan de prachtige binnentuin, maar ook vooraan aan de verlaagde Leieboorden kan een ruim terras geïnstalleerd worden. Naast de Horeca-ruimtes vind je er ook een expo-ruimte, een oranjerie voor kleine evenementen en een bovenverdieping met verschillende vergaderlokalen die in de toekomst als co-working plekken ingericht worden.

Het unieke pand biedt onderdak aan creatieve en culturele organisaties zoals kunstencentrum BUDA, Designregio Kortrijk, NEXT Festival en Streekfonds West-Vlaanderen. Iedereen met een goed idee kan er inspiratie opdoen en krijgt er ruimte om te experimenteren. Kunst en creativiteit staan centraal in de projecten waarmee we de stad van binnenuit vernieuwen. We durven over het muurtje kijken en zoeken partners in verschillende sectoren om een positieve impact te realiseren in de samenleving.

Ambitieus plan


Heb jij een ambitieus business plan voor een eetcafé op deze toplocatie? Stuur dan je voorstel op papier uiterlijk tegen 29 juni (11u) naar Alexander Ververken - Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk. Lees alles over de procedure in het lastenkohier.

De timing van de procedure kan eventueel aangepast worden door de huidige Coronamaatregelen. Dit wordt uiterlijk op 8 juni 2020 bekendgemaakt op deze pagina.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring