Forumtheater online mogelijk gemaakt dankzij jullie

Enkele weken geleden lanceerde BK6 - de cultuurhub van Kortrijk - een Growfundingactie. Het doel: jongeren uit de jeugdzorg de kans geven zich uit te drukken in tijden van quarantaine. We vonden een partner in Har Tortike. Hij is een expert in een dergelijke vorm van theater en zou op Caring=Sharing zijn project 'vrouwentongen' brengen. 

De huidige situatie voor jongeren in een jeugdinstelling is heel moeilijk. Jongeren mogen geen familie of vrienden meer zien en zijn dus aangewezen op elkaar. Ze voelen zich opgesloten en emotioneel voelen ze zich niet al te best. Hoe kunnen we hen via kunst en creativiteit tegemoetkomen?

FORUMTHEATER HELPT!

Jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg spelen online forumtheater voor en met jongeren uit de jeugdzorg in regio Kortrijk. Ze gaan in dialoog over hun eigen situatie in tijden van quarantaine onder begeleiding van theatermaker Har Tortike. Ze willen hun verhalen delen en op zoek gaan naar alternatieven, oplossingen, begrip. Zo staan ze sterker, vandaag en in de toekomst.

De forumtheaterjongeren van Har vormen een positief rolmodel voor anderen die zich vandaag niet goed voelen in de instellingen en met hun verhaal niet eenvoudig extern terecht kunnen. Jongeren zijn er voor jongeren. Ze komen uit dezelfde situaties en maken het leven van de jongeren uit onze regio in quarantaine tijden een stuk draaglijker.

GROWFUNDING

Zo'n sessie kost geld. Logisch: de kunstenaar krijgt een fair share en we moeten het technologisch mogelijk maken. Een sessie kost €300,00. Om de grootste nood te ledigen zijn er minimum 4 sessies nodig. Via Growfunding lanceert BK6 een oproep om geld in te zamelen bij de culturele Kortrijkzaan. Wat blijkt: als snel bereiken we de kaap van €1.200,00. Het project krijgt zo'n resonatie dat de teller blijft lopen. Ondertussen kunnen we bijna de 5e sessie mogelijk maken. 

Draag je steentje bij en doneer. Alle info op Growfunding. 

JONG EN JE VOELT JE AANGESPROKEN?

Herken jij je in dit verhaal? Wil jij meepraten met andere jongeren? Eventjes uit je 'bubbel' breken? Stuur Katrien Voet een mailtje

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring