Stad Kortrijk - Jonas Verbeke

CORONAMAATREGELEN

We zijn heel tevreden dat de Raad van State de sluiting van onze sector heeft geschorst. We zijn er dan ook zeker van dat we jullie op een veilige manier in onze zalen kunnen ontvangen.

Veel voorstellingen in januari zullen dus doorgaan zoals gepland. Voor deze voorstellingen blijven de tickets dan ook geldig.
Tot onze grote spijt dienen toch een aantal voorstellingen verplaatst of zelfs geannuleerd te worden. Hierbij een stand van zaken:

Voorstellingen die worden verplaatst

 • Het concert van Brihang werd eerder al verplaatst naar vrijdag 27 mei. 
 • De voorstelling 'Influencer' van Henk Rijckaert wordt verplaatst naar dinsdag 05 april. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Tickethouders worden gecontacteerd per mail.
 • De voorstelling 'De Bourgondiërs' van Bart Van Loo wordt verplaatst naar zaterdag 25.06.'22. De tickets blijven geldig. Tickethouders worden gecontacteerd via mail.

Annulaties

 • De dans triple bill van moOv (12/01/2022)  wordt geannuleerd wegens een coronabesmetting bij het dansgezelschap. Ticketshouders krijgen 10/01 een e-mail. Tickets worden terugbetaald. 
 • De dansvoorstelling 'Into the open' van Lisbeth Gruwez (27.01.'22) wordt gannuleerd. Tickethouders worden binnenkort op de hoogte gebracht. 
 • De te gast-voorstelling van Herman van Veen '76 - Dat kun je wel zien' (30.01.2022) wordt geannuleerd. Ticketshouders krijgen 10/01 een e-mail. Tickets worden terugbetaald. 
 • De voorstelling 'Een kolfje'  van Freek De Jonghe (07.05.2022) wordt geannuleerd. Door de geldende coronamaatregelen in Nederland kan Freek zijn show niet naar behoren voorbereiden.

We wensen jullie een cultureel 2022! Nog op zoek naar een goed voornemen? Wij helpen je op weg

</f30

COVID SAFE TICKET (CST)

Voor alle voorstellingen in Schouwburg Kortrijk wordt het Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd (vanaf 12 jaar en 2 maand). 

 • Om je persoonlijke COVID-safe ticket te verkrijgen, installeer je de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op www.mijngezondheid.belgie.be om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.
  Kreeg je meerdere prikken? Open dan je laatste vaccinatiebewijs. 

Opgelet: geen Covid Safe Ticket betekent geen toegang tot de voorstelling, zelfs al heb je een geldig ticket.  Een Covid Safe Ticket is strikt persoonlijk.

Een Covid Safe Ticket is geldig in volgende gevallen: 

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Meer info over CST

MONDMASKER

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens je Schouwburgbezoek vanaf 6 jaar. 

Foyer

De foyer volgt de horecaregels. De foyer is open voor de voorstelling. Het kan zijn dat de foyer na de voorstelling niet open is, gezien het verplichte sluitingsuur om 23:00. Je mag max. met 6 personen aan één tafel zitten. Het is verplicht om te zitten in de foyer.

BLIJVENDE VOORZORGSMAATREGELEN

Daarnaast blijven een aantal voorzorgsmaatregelen nog steeds gelden en dit het belang van ieders gezondheid. Schouwburg Kortrijk doet er nog steeds alles aan om besmetting met en verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen bij al hun activiteiten:

 • Handen moeten gedesinfecteerd worden bij het betreden van de locatie. We voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgangen.  
 • Het sanitair wordt voor en na elke activiteit gereinigd en ontsmet. Hierbij schenken we extra aandacht aan hoge contactoppervlakken zoals klinken, kranen en spoelbakknoppen.
 • We zorgen telkens voor maximale verluchting van alle ruimtes.
 • Personen die in de laatste 14 dagen voor hun bezoek in contact geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft of zelf COVID-19 gehad hebben en daar korter dan twee weken geleden van genezen zijn worden niet toegelaten.
   

Alles op alles!

Wij zetten alles op alles om je cultuurbezoek veilig te laten verlopen. Zelfs Wouter Deprez had het opgemerkt tijdens zijn drie eivolle premièrevoorstellingen en bedankte het Schouwburgteam voor deze extra inspanningen. Onze technische ploeg heeft nl. 4 ramen uit onze glaskoepel verwijderd. Zo optimaliseren we verder onze verluchting. De luchtkwaliteit wordt gemonitord dankzij CO2-meters.

Ons fantastisch poetsteam zorgt ervoor dat toiletten en contactoppervlakten (zoals klinken) extra gepoetst worden. Overal vind je ontsmettingsgel voor je handen. En voor jouw veiligheid draagt ons personeel een mondmasker. We zetten dus alles op alles om cultuur veilig mogelijk te maken.

We danken jullie voor jullie vertrouwen.