Adembenemende klank- en dansarchitectuur

Mitten wir im leben sind / BACH6Cellosuiten

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas & JG Queyras
do 21
februari
  • do 21 feb
    20:15
    Schouwburgzaal
    uitverkocht

 Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Dance Lover

De ‘Cellosuites’ van Bach zijn een mijlpaal in de westerse muziek. Choreografe en danseres Anne Teresa De Keersmaeker is een grote fan en werkte al vaker met zijn muziek. In ‘Mitten wir im Leben sind’ worden de zes suites – live uitgevoerd door de beroemde cellist Jean-Guihen Queyras – bewerkt, bevraagd en gedanst in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, onder wie De Keersmaeker zelf! Een streling voor oog en oor, waarin ruimte, tijd en spiritualiteit met elkaar resoneren.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen vzw.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot
Anne Van Aerschot

 TIP

Volg een lezing over "Anne Teresa De Keersmaeker en de hedendaagse dans in Vlaanderen" door Steven De Belder aan het Postuniversitair centrum. 

  • Dinsdag 12 februari - 19u30 - KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk - Reserveer hier.

Anne Teresa De Keersmaeker debuteerde als choreografe in 1982. Ze bouwde sindsdien een omvangrijk oeuvre op waarin ze telkens opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe synergie tussen muziek en choreografie. Daarbij graaft ze steeds dieper in het wezen van de muzikale partituur enerzijds, en de oorsprong van het dansen in de meest eenvoudige bewegingen zoals het stappen of het ademhalen anderzijds.

Tijdens deze geïllustreerde lezing presenteert Steven De Belder de belangrijkste hoofdlijnen en ontwikkelingen in het oeuvre van de choreografe, en besteedt hij ook aandacht aan de interactie ervan met de bredere artistieke en institutionele context.
 

 

 

Samenwerking tussen choreografe en cellist Queyras zorgt voor vuurwerk. Wie de cellosuites van J.S. Bach hoort, is verkocht voor het leven. Met slechts één eenstemmig instrument bouwde de componist op het allersimpelste stramien van zes maal zes hofdansen een adembenemende klankarchitectuur. Anne Teresa De Keersmaeker zet daar in ‘Mitten wir im Leben sind’ een haast net zo briljante bewegingsarchitectuur tegenover.
De Morgen

Credits

Choreografie: Anne Teresa De Keersmaeker. Cello: Jean-Guihen Queyras. Gecreëerd met & gedanst door: Anne Teresa De Keersmaeker, Marie Goudot, Michaël Pomero, Julien Monty & Boštjan Antončič. Muziek: Johann Sebastian Bach 6 Cello Suites & BWV 1007 to 1012. Kostuums: An D’Huys. Licht: Luc Schaltin. Dramaturgie: Jan Vandenhouwe.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring