© Jef Boes

Brihang

Brihang met barstjes + Rijmtekkie Spansman (voorprogramma)
vr 27 mei ’22 20:15
27 mei ’22
20:15

 

De voorstelling van 15 januari 2022 wordt verplaatst naar vrijdag 27 mei 2022. Tickets blijven behouden. Tickethouders werden per mail gecontacteerd. 

Brihang, een grootmeester van het kleine gebaar, gedijt als geen ander in een intieme setting. Omdat de Knokkenaar altijd juist datgene doet wat niemand ziet aankomen, mag u een memorabele avond verwachten.

De moeilijke tweede plaat: hoe maak je die als duizenden ogen in je rug priemen? Na lang worstelen kwam Brihang in 2019 naar buiten met ‘Casco’, een album dat staat als een huis. Brihang herleidt elke zin tot de naakte essentie: zijn twijfels, onzekerheden en kleine kantjes doorspekken de plaat. 

Kortom, ‘Casco’ is Brihang mét barstjes en zonder behang. Blij dat hij eindelijk weer het podium op mag, houdt deze grootmeester van het kleine gebaar je in de ban van het eerste woord tot de laatste noot.

Voorprogramma: Rijmtekkie Spansman

Via VI.BE zocht Brihang voor ieder concert van zijn tournee een voorprogramma. In Kortrijk ontdek je Rijmtekkie Spansman. Rijmtekkie Spansman is een rapper met een serieuze staat van dienst. Hij nam voor het eerst een mic vast in 1999 en vormde toen de rapgroep Rijmskerp met onder andere DJ Splinta en Prev. Daarnaast stapte Spansman ook in het project M’NB’S, een Kortrijkse funkband met een ijzersterkte live reputatie. Toen hij in 2018 de Belgische titel ‘End Of The Weak’ (freestylerap) pakte, besloot hij om terug in de studio te duiken. De resultaten komen perfect tot hun recht op een podium voor aandachtige luisteraars.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

© Jef Boes