(c) Phile Deprez

Janni Van Goor/Walser (BE)

SOIREE PERPLX: The Time Of Our Singing
Circushoogstandjes!
za 22 jan ’22 20:15
22 jan ’22
20:15
  • 22 jan ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

Soiree PERPLX is dé merknaam van het circus van de toekomst. Dankzij een intense samenwerking met PERPLX vzw, circuswerkplaats in Kortrijk-Marke, presenteren we een aantal keer per seizoen jonge en frisse creaties tijdens hun eerste speelreeks, maar ook (inter)nationale referentievoorstellingen komen aan bod. Een Soiree PERPLX is altijd anders, maar steevast authentiek.

Schouwburg Kortrijk is opnieuw het mooie kader voor een SOIREE PERPLX. Deze keer wordt het door de Coronacijfers een andere avond dan voorzien en gecommuniceerd. Individuele artiesten van overal uit Europa te laten reizen om hier te komen optreden is momenteel geen goed idee. Gezond verstand primeert.

Maar PERPLX en de Schouwburg geloven voluit in het belang van cultuur, van het samen bijwonen van een voorstelling, van de artistieke ideeën van een artiest die gedeeld worden met zijn of haar publiek.   Vandaar dat er toch een volwaardige mooie nieuwe creatie gepresenteerd wordt, namelijk ‘The time of our singing’ van Janni van Goor /Walser (BE)

Drie generaties circusvrouwen.
Het verleden, het heden en de toekomst.
De oudste in beeld, de andere twee op scène.
Een oude vrouw, een jonge vrouw en een meisje.
Over het lichaam als een landschap en de schoonheid van het ouder worden.
Maar ook over het doorgeven van een passie – het circus – aan een volgende generatie, als een bijzondere erfenis. 

Verfrissend melancholisch.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & PERPLX vzw

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Regie/choreografie: Janni van Goor. Met: José Van Lissum op film, Camille Paycha en Billie Schepens op scène. Beeldregie (bewerking & montage): Philippe Digneffe. Video: Toyah Vander Poten. Dramaturgisch advies: Geert Belpaeme & Steven Heene. Scenografie/lichtontwerp: Philippe Digneffe. Kostuums: Lieve Pynoo. Productieassistente: Eline Vyncke. Fotografie: Phile Deprez.

Een productie van vzw Walser in coproductie met PERPLX, de Grote Post, Dommelhof. Met steun van Circuscentrum en de Vlaamse overheid. Residenties bij PERPLX, Circuscentrum, Dommelhof, Compagnie Cecilia, Kopergietery en Miramiro.