© Coco Collectief

Coco Collectief

Warme stemmen op winterreis
zo 30 jan ’22 11:00 - 12:00
30 jan ’22
11:00 - 12:00
  • 30 jan ’22
    11:00 - 12:00
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Hoe zet je beter de winter in dan met 'Winterreise', het meesterwerk van Schubert? De vijf zangeressen en pianist van Coco Collectief doen hun eigen ding met de iconische cyclus, oorspronkelijk geschreven voor één mannenstem en piano: ze brengen afwisselend kwintetten, terzetten, duetten, solo’s, a capella – en zelfs een lied zónder zang. Maar ook in die ongebruikelijke aanpak blijven de originele emoties intact: hoop en wanhoop, herinnering, verdriet en doodsverlangen. Een eigentijdse visie op een tijdloos verhaal. Breng een zakdoek en een dekentje mee!

Schuberts meesterwerk ‘Winterreise’ stond altijd hoog op het verlanglijstje van Coco Collectief. De vijf zangeressen en hun pianist doen hun eigen ding met de legendarische liedcyclus. Pianist Maurice Lammerts van Bueren bewerkte de liederen tot kwintetten, terzetten, duetten en solo’s, a capella – en zelfs een lied zonder zang. 

Het verhaal is bekend: een man laat de liefde en de bewoonde wereld achter zich en gaat op weg. Tijdens zijn tocht ziet hij in het ijs, de sneeuw, storm en bittere kou zijn gevoelens van wanhoop, hoop, herinnering, verdriet en doodsverlangen weerspiegeld. Aangekomen bij de herberg is daar geen plaats - alleen in zijn gedachten kan hij de werkelijkheid ontvluchten. 

Coco Collectief bestaat uit de zangeressen Kristina Bitenc, Wendeline van Houten, Merlijn Runia, Jannelieke Schmidt, Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. In de regie van Marc Pantus beleven we ‘Winterreise’ door de ogen van de vijf zangeressen: een eigentijdse visie op een tijdloos verhaal. 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw & Conservatorium Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

© Coco Collectief

De prachtige arrangementen zijn met uiterste zorg en toewijding op het lijf van deze vijf jonge topzangeressen geschreven: letterlijk en figuurlijk. Een uitstekende hedendaagse aanvulling op dit veel geroemde meesterwerk. Gaat dat zien!”

Saskia Meijs, programmator van het Concertgemaal Amsterdam

Credits

Zang: Kristina Bitenc, Wendeline van Houten, Merlijn Runja, Jannelieke Schmidt & Ellen Valkenburg. Piano: Maurice Lammerts van Bueren.