© Bjorn Floreal

EIGEN KWEEK: Nachtdieren

Atelier GLIP: Gina Beuk, Iris Donders, Patricia Kargbo, Lucie Plasschaert
Jonge 'eigen' makers bestormen het podium
do 17 feb ’22 20:15
17 feb ’22
20:15
  • 17 feb ’22
    20:15
    Schouwburgzaal (ongenummerd)

Deze eerste productie van een nieuw collectief van vier getalenteerde actrices komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief van veertien West-Vlaamse cultuurcentra dat jonge makers ondersteunt aan het begin van hun artistieke traject. Ze schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie ‘Nachtdieren’ als eerste proefstuk.

Als de nacht valt, ontluikt een andere wereld. OPEN, flikkeren de neonletters van de nachtwinkel, een microkosmos van de samenleving. Welke verborgen verlangens ontpoppen in dat felle licht? En blijven ze waarachtig eenmaal buiten in de donkere nacht? 

Lucie Plasschaert (°1998, Brugge) studeert in 2021 af aan de master Drama van het KASK. Ze maakt deel uit van het Gentse theatercollectief Camping Sunset, en speelde/speelt ook mee in voorstellingen van Studio Orka en Compagnie Cecilia. 

Gina Beuk (°1994, Oude Wetering, NL) studeert in 2021 af aan de master Drama van het KASK. Ze is in 2020-2022 te zien in ‘et eind van het begin van het einde’, geregisseerd door Jetse Batelaan. In 2021 start ze met de voorstelling 'Mars' een langdurig onderzoek naar familie- en locatietheater. 

Iris Donders (°1992, Breda, NL) is in 2020 afgestudeerd aan de master Autonome Vormgeving aan KASK. Ze is medeoprichter van PA\WS (performative arts workspace). 

Patricia Kargbo (°1998, Brussel) is in 2020 afgestudeerd aan de master drama van het RITCS. Deze jonge speler uit West-Vlaanderen bracht haar solo ‘Race’ op het theaterfestival futur Liquide. In het seizoen 2019-2020 was ze te zien in voorstellingen van de KVS en Theater Antigone.

Een initiatief van ‘Eigen Kweek’, een netwerk van cultuurcentra dat jonge makers en aspirant zakelijk leiders ondersteunt in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Met dank aan Bij de buren (CC Het Perron Ieper, CC Blankenberge, CC Guldenberg Wevelgem, CC De Spil Roeselare, CC Het Spoor Harelbeke, CC De Steiger Menen, CC Brugge, CC de Brouckere Torhout, CC Knokke-Heist, CC Casino Koksijde, CC De Schakel Waregem, CC Het Leietheater Deinze, Schouwburg Kortrijk & CC De Grote Post Oostende).

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Nagesprek met de makers

Credits

Spel: Gina Beuk, Iris Donders, Patricia Kargbo & Lucie Plasschaert. Ondersteund door: de Vlaamse Overheid en Bij de Buren.