© Cie Frieda

Dag 4

Cie Frieda
Licht als universele taal
di 8 mrt ’22 20:15 - 21:30
8 mrt ’22
20:15 - 21:30
  • 8 mrt ’22
    20:15 - 21:30
    Schouwburgzaal (ongenummerd)

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren en beeldend kunstenaar Brecht Heytens pogen de omstandigheden waarin de natuurlijke lichtfenomenen ontstaan na te bootsen en hopen daarmee, samen met een publiek, het ontstaan van nieuwe lichtfenomenen te kunnen ontdekken. 

Op dag vier maakt een god licht in het hemelgewelf. Eind 19de eeuw wordt de eerste gloeilamp aangeknipt en niet veel later verklaart een filosoof de god van het natuurlijke licht dood. In 2021 verwonderen drie mannen zich over de fenomenen die ontstaan uit de wisselwerking tussen zon en omgeving en de manier waarop wij het licht naar onze hand proberen zetten. De fundamenteel menselijke zoektocht naar het temmen van de natuur willen zij laten zien door haar zelf te ondernemen. 

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren en beeldend kunstenaar Brecht Heytens pogen de omstandigheden waarin de natuurlijke lichtfenomenen ontstaan na te bootsen en hopen daarmee, samen met een publiek, het ontstaan van nieuwe lichtfenomenen te kunnen ontdekken. Met staal, plexiglas en artificieel licht bouwen zij een mechanische installatie op, om en af. Er ontstaat een choreografie tussen mens en mechaniek. Een spel met licht, lijnen, vlakken, kleur en perspectief. Een beweging die aan het natuurlijke licht refereert. Een sacrale ruimte waar licht als universele taal centraal staat. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Brecht Heytens, Jan Palinckx & Patrick Vervueren. Productie: Cie Frieda. Met dank aan: CAS-CO Leuven, maakleerplek Leuven, Stadsschouwburg Kortrijk & De Ververij Ronse.