© Phile Deprez

Een Pleidooi voor Zelfmoord

Jozefien Mombaerts / Kopergietery
Theater zonder taboes
do 31 mrt ’22 20:15
31 mrt ’22
20:15
  • 31 mrt ’22
    20:15
    Schouwburgzaal (ongenummerd)
    uitverkocht

‘Een pleidooi voor zelfmoord’ gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood. Samen met muzikant en theatermaker Joeri Cnapelinckx wil maker Jozefien Mombaerts tonen wat verborgen wordt, wat verzwegen wordt of waar niet naar (om)gekeken wordt.

‘Een pleidooi voor zelfmoord’ gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan een zelfgekozen dood. Maker Jozefien Mombaerts: "De titel is heftig, maar ik wil dit thema bespreekbaar maken."

Ze werkt vanuit een grote intuïtie en onderzoekt in haar zelfgeschreven werk vaak de kwetsbaarheden van de mens. Samen met muzikant en theatermaker Joeri Cnapelinckx wil Jozefien Mombaerts tonen wat verborgen wordt, wat verzwegen wordt of waar niet naar (om)gekeken wordt.

Jozefien Mombaerts studeerde in 2018 af als regisseur/docent aan de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt als dramaturge, productieassistente en theaterdocent voor verschillende gezelschappen en theaterhuizen. 

Joeri Cnapelinckx is muzikant/theatermaker. Voor KOPERGIETERY was hij als muzikant/speler te zien in Karandasj en De koningin is verdwenen, waarvoor hij ook de muziek componeerde. Hij is frontman van de groep Sunday Bell Ringers, en speelt ook bij Tommigun en De Anale Fase.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Tekst & spel: Jozefien Mombaerts. Muziek: Joeri Cnapelinckx. Dramaturgie: Cindy Godefroi. Scenografie: Veva Van Sloun. Kostuum: Marij de Brabandere. Licht: Jeroen Doise. Geluid: Jonas De Wulf & Saul Mombaerts. Techniek: Jonas De Wulf & Sebastien Van Huffel. Productieleiding: Polien Demeulemeester. Productie: KOPERGIETERY & KGbe. In samenwerking met: De Grote Post.