© Raymond Mallentjer

Rigoletto

Deschonecompanie & Compagnie Marius
Het lachen vergaan
za 23 apr ’22 20:15
23 apr ’22
20:15
  • 23 apr ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. Alleen: in de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. Ontzet en verward probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist dalen samen met hem af in de tragedie. En het begon nochtans allemaal zo leuk. Vervloek je mee?

‘Rigoletto’, een opera- en toneelbewerking van Victor Hugo’s ‘Le roi s’amuse’ en Verdi’s daarop gebaseerde opera ‘Rigoletto’, is een voorstelling over de strijd tegen cynisme. DESCHONECOMPANIE brengt een mengvorm tussen toneel en opera. Dat doet het gezelschap samen met Comp. Marius, dat mee instaat voor de tekstbewerking en een eigentijdse vertaling van Victor Hugo’s scènes naar een hedendaagse speelvloer. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Tekst: Le roi s’amuse, Victor Hugo. Muziek: Rigoletto & Giuseppe Verdi. Tekstbewerking: Waas Gramser & Tom Goossens. Dramaturgie: Waas Gramser & Lalina Goddard. Regie: Tom Goossens. Zang & spel: Stefaan Degand, Karlijn Sileghem, Tom Goossens, Lars Corijn & Esther Kouwenhoven. Piano/muzikale leiding: Wouter Deltour. Kostuums: Marij De Brabandere. Uitvoering decor & techniek: Johannes Vochten. Licht: Luc Schaltin. Productie: DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant. Coproductie: Comp. Marius, Opéra Grand Avignon, CICT Athénéé Théâtre Louis-Jouvet en Perpodium. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de taxshelter van de Belgische overheid via Cronos Invest.