© Michiel Devijver

RED. The Sorrows of Belgium III: Hellhole

NTGent / Luk Perceval
Het verdriet van België
di 3 mei ’22 20:15
3 mei ’22
20:15
  • 3 mei ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

'RED' is het derde deel in de trilogie 'The Sorrows of Belgium' van huisregisseur Luk Perceval. Nadat hij eerder de exploitatie van Congo onder Leopold II in ‘Black’ en de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens WO II (‘Yellow’) had belicht, komen nu de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel aan de beurt. Verwacht je opnieuw aan een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. 

Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, gelinkt aan terreurgroep IS. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld.

Is Brussel werkelijk een ‘hellhole’, zoals de Amerikaanse oud-president Trump ooit beweerde? Waarom werden de meeste IS-strijders gerekruteerd in Brussel?

In de trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ belicht huisregisseur Luk Perceval drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis: de exploitatie van Congo onder Leopold II (‘Black’), de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens WO II (‘Yellow’), en de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel (‘Red’). 

Net als ‘Black’ en ‘Yellow’ is ‘Red’ een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. Tekstbronnen worden met elkaar geconfronteerd in een spannende en suggestieve montage, voortgestuwd door livemuziek. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Regie: Luk Perceval. Met: Peter Seynaeve, Bert Luppes en anderen… Tekst: Steven Heene & Luk Perceval. Dramaturgie: Steven Heene. Decorontwerp: Annette Kurz. Kostuumontwerp: Ilse Vandenbussche. Een productie van: NTGent. Met de steun van: De Vlaamse Overheid & De Belgische Tax Shelter.