Raymond Mallentjer

Misdaad en straf

Lazarus
Al 150 jaar razend actueel
do 19 mei ’22 20:15
19 mei ’22
20:15
  • 19 mei ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

‘Misdaad en straf’ is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. 

Koortsig, arm en misnoegd slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. En meteen ook die van haar zus. Had ze maar geen getuige van de moord moeten zijn. 

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Komt de redding weer maar eens van een vrouw? 

‘Misdaad en straf’ is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor zijn oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen dus voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt. Breng je scherpste bijl mee!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande & Ariane van Vliet. Lichtontwerp: Stef Stessel. Kostuum: Karen De Wolf. Productie: Arsenaal/Lazarus. Coproductie: Perpodium. Met steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.