© Kyoko Scholiers

Zone X

Kyoko Scholiers
De mens onder de microscoop
vr 20 mei ’22 - zo 22 mei ’22
20 mei ’22
-
22 mei ’22

In ‘Zone X’ van kunstenares en theatermaakster Kyoko Scholiers maken we een stadswandeling in het jaar 2124, door een gebied dat na de Ramp van 2034 van de wereld werd afgeschermd. De tijd bleef er stille staan en de locals leven er nog steeds zoals in 2021. Op weg door deze levende ruïne fileert de gids van dienst ons hedendaagse denken en doen. Maar zijn interpretaties zijn soms wel héél creatief.  

Hoe zullen onze nakomelingen over een eeuw naar onze tijd kijken? En wat blijft er tegen dan nog van ons over? In ‘Zone X’ van kunstenares en theatermaakster Kyoko Scholiers maken we een stadswandeling in het jaar 2124, door een gebied dat na de Ramp van 2034 van de wereld werd afgeschermd. De tijd bleef er stille staan en de locals leven er nog steeds zoals in 2021. 

Op weg door deze levende ruïne fileert Miko, de gids van dienst, ons hedendaagse denken en doen. Ze houdt ons onder de microscoop en toont ons de bizarre wezens die we zijn, zeker in de ogen van onze nazaten. Aangezien er zoveel informatie verloren is gegaan, moeten Miko’s interpretaties hier en daar behoorlijk creatief zijn. 

Kyoko Scholiers’ recente theaterwerk peilt naar de menselijke fragiliteit en veerkracht en de invloed van tijd op de mens. Als voorbereiding op haar voorstellingen wijdt Scholiers zich graag aan een minutieus vooronderzoek. Voor ‘Zone X’ ging ze onder meer in gesprek met sociologen en toekomstonderzoekers. Topmuzikant Bjorn Eriksson componeerde de soundscape.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept, tekst & regie: Kyoko Scholiers. Compositie: Bjorn Eriksson. Spel: Daisy Ip, Taka Shamoto, e.a. Zang: Nathalie Delcroix. Kostuum: Marie Dries. Dramaturgie: Tom Hannes, Maya Van Leemput. Technisch ontwerp: Jeroen Vandesande. Zakelijk beheer: Karen Feys & ST.art. Affichebeeld: Mario Debaene. Coproductie: KAAP, IN SITU/C-takt, NEXT Arts Festival & Het Laatste Bedrijf. Met steun van: De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, Corso & De Grote Post. Met dank aan: Universiteit Antwerpen, Stedelijk Lyceum Cadix, De Kunsthumaniora, OKAN. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.