Oliver

KLT
zo 9 okt ’22 - zo 23 okt ’22
9 okt ’22
-
23 okt ’22

Pure goedheid en pure slechtheid is zeldzaam.

'Oliver Twist' uit 1838 is Charles Dickens’ (1812 – 1870) protest tegen de wantoestanden van zijn tijd. Deze tiener is geen schobbejak, geen belhamel maar het lot keert zich onherroepelijk tegen hem. Een armenhuis, doelwit van pesterijen, uitbuiting, e.a. 

Deze productie wordt weerom getransformeerd in een hedendaagse vormgeving en geactualiseerd. Met ‘Oliver’ brengt het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel in een regie van Carlos Decoene van het Carloconitheater uit Roeselare deze alom gekende klassieke musical terug tot leven.  In zijn gedurfde regiestijl wordt deze musical niet alleen een streling voor het oog maar evenzeer  een aanklacht tegen de huidige verdoken armoede binnen onze maatschappij.  Zwerfkinderen, rioolkinderen, vluchtende kinderen zijn meestal de speelbal van mensensmokkelaars en ander uitschot. Hulp moet onmiddellijk gecompenseerd worden in harde valuta.

Iedere stap die Oliver zet is een stap voorwaarts.  Maar Oliver weet niet op welke weg hij zich verplaatst en waar deze leidt. De stap is altijd juist maar de richting is onzeker.  Het is niet de weg die kronkelt maar Oliver die wankelt.

Een organisatie van KKLT (Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel)

Onderdeel van:
Te gast