Guy Cassiers onderzoekt de menselijke ziel

Bagaar

ARSENAAL/LAZARUS & Toneelhuis
2 apr
20:15

 Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Must see

Regisseur Guy Cassiers zet zijn theatrale zoektocht naar de donkerste krochten van de menselijke ziel voort met ‘Bagaar’, een bewerking van de film ‘Coup de torchon’ van Bertrand Tavernier. Voor deze grootse, subversieve kritiek op de mythe van de perfecte samenleving sluit regisseur Guy Cassiers een duivels verbond met theatercollectief LAZARUS. Topacteurs als Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Charlotte Vandermeersch zorgen voor vuurwerk.

 

'Bagaar' in de pers:

"In deze samenwerking vinden de sterk visuele theatertaal van Toneelhuis-leider Guy Cassiers en de lichtvoetige speelsheid van Lazarus elkaar. Het resultaat is een flitsende montage van groteske taferelen, waarin onder meer Koen De Graeve en Charlotte Vandermeersch gretig karikaturen neerzetten. Deze acteurs zijn uit¬stekend op elkaar ingespeeld. Hun maniertjes, hun geflirt, hun geaffecteerde Frans en stotterende Engels: in het claustrofobische decor zijn ze even tragikomisch als beklemmend." (*** De Standaard)

 

 - "Het collectief Lazarus werkt voor de theaterbewerking van de klassieker Coup de Torchon voor het eerst samen met regisseur Guy Cassiers. En dat geeft een boost." (Het Nieuwsblad*** 16/03)

 

"Zoals het LAZARUS betaamt, wordt die rauwe realiteit op gezette tijden van lichtheid voorzien dankzij een stevige dosis humor. Woordmopjes passeren de revue en komisch talent Koen De Graeve (die de hoofdrol voor zijn rekening neemt) laat zich geregeld van zijn grappigste kant zien. (...) De mensen van LAZARUS injecteren de gestileerde literaire podiumtaal van Cassiers met een welkome portie spelplezier en zottigheid. De lazarussen komen op hun beurt tot hun recht dankzij een strakke en consequente aanpak." (De Morgen *** 16/03)

 

"Bagaar is een satire. De humor zit vooral in het uitvergrootte spel en in de taal. Ook de geluidseffecten met de loopstation zorgen voor een komisch effect.(...) Er wordt weinig gedaan met de maatschappelijke, politieke laag van het eiland en de vluchters, dat voelt wat vrijblijvend. (...) Een boeiende avond en fijn om naar te kijken, en een heel knap lichtontwerp." (Klara 15/03)

 

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Naar Coup de torchon van Bertrand Tavernier & Jean Aurenche. Bewerking & regie: Guy Cassiers & LAZARUS. coregie: Pieter Genard. Dramaturgie: Erwin Jans. Met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande & Charlotte Vandermeersch. Scenografie: Tim Van Steenbergen. Kostuums: Karen De Wolf. Licht: Fabiana Piccioli. Coproductie: Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring