(c) Olympe Tits

De Barbier

DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant
Een intiem (opera)duet ondersteund door piano en klassieke zang
di 20 sep ’22 20:15
20 sep ’22
20:15
  • 20 sep ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

Met 'De barbier' presenteren DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant een proloog op Mozarts bewerking. De spectaculaire opera wordt hier een intiem duet, ondersteund door pianist Wouter Deltour en een klassieke zangeres. 

De 18de-eeuwse theaterschrijver Pierre de Beaumarchais kan je kennen van twee meesterlijke intrigekomedies. 'De barbier van Sevilla (1775)' werd door componist Rossini herwerkt tot een beroemde opera, en Mozart deed iets gelijkaardigs met 'De bruiloft van Figaro (1778)'. Daarin zit gravin Rosina vast in een ongelukkig huwelijk met graaf Almaviva. Met 'De barbier' presenteren DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant een proloog op Mozarts bewerking. Samen met de gravin gaan ze op zoek naar de tijd waarin liefde nog iets was om voor te vechten, voor te zingen én voor te misleiden. De spectaculaire opera wordt hier een intiem duet, ondersteund door pianist Wouter Deltour en een klassieke zangeres. 

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Regie, tekstbewerking & concept: Tom Goossens. Muzikale leiding, piano & arrangementen: Wouter Deltour. Spel: Ineke Nijssen, Jef Hellemans/Jonathan Kazanga Linga. Zang: Sawako Kayaki. Sscenografie: Geert Vanoorlé. Lichtontwerp: Luc Schaltin. Dramaturgie: Lalina Goddard & Carine Van Bruggen. Kostuum: Marij De Brabandere. PRODUCTIE: DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant. COPRODUCTIE: Perpodium. Met dank aan Opera Ballet van Vlaanderen. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische Overheid via Cronos Invest & de Vlaamse Gemeenschapscommissie.