(c) Robbrecht Desmet

Letters 2 Dance

Femke Gyselinck
Ervaar de relatie tussen dans en letterbeelden
vr 9 dec ’22 20:15
9 dec ’22
20:15
  • 9 dec ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

Drie dansers (Femke Gyselinck, Sue-Yeon Youn & Luka Švajda) staan samen met muzikant/componist Liesa Van der Aa op scène. Letters en samples gaan hand in hand, ze leiden als het ware elkaar en trekken de toeschouwer mee in een spel van verbeelden en uitbeelden.

In 'Letters 2 Dance' onderzoekt Femke Gyselinck de relatie tussen beweging en typografie, tussen dans en letterbeelden. Gestolde letters hervinden er hun beweging, klonteren samen tot woorden en zoeken naar zin. Drie dansers (Femke Gyselinck, Sue-Yeon Youn & Luka Švajda) staan samen met muzikant/componist Liesa Van der Aa op scène. Letters en samples gaan hand in hand, ze leiden als het ware elkaar en trekken de toeschouwer mee in een spel van verbeelden, uitbeelden en het loslaten van die poging om iets anders dan zichzelf – een bewegend lichaam – te zijn.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

'Letters 2 Dance' opent een mentale ruimte waar je vrij in kan ronddolen, zonder dat iemand je zegt hoe dat moet of waar de in- en uitgang is.

Pieter T'Jonck - pzazz 06.03.22

Credits

Concept: Femke Gyselinck. Dans: Femke Gyselinck, Sue-Yeon Youn & Luka Švajda. Compositie & muziek: Liesa Van der Aa. Scenografie: Aslı Çiçek. Kostuums: Lila John. Dramaturgie & coaching: Wannes Gyselinck. Licht & geluid: Brecht Beuselinck & Thomas Vermae­rcke. Regie-assistentie: Emma Meerschaert. Coproductie: kunsten­cen­trum nona, C-Mine, Het Laatste Bedrijf, ICI-CCN Montpel­lier, KAAP, STUK, Voo?uit, workspa­ce­brus­sels. Productie & spreiding: Caravan Produc­tion. Met de steun van de Vlaamse Gemeen­schap en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.