(c) Kathleen Michiels

Lucht (4+)

Laika
Woordeloze en dansante voorstelling over alles en niets
zo 8 jan ’23 15:00
8 jan ’23
15:00
  • 8 jan ’23
    15:00
    Arenatheater

‘Lucht’ gaat over van niets iets maken en de wereld ervan te overtuigen dat het waarde heeft. Het is een woordeloze en dansante voorstelling over alles en niets. 

Wat is lucht? 
Twee wezentjes zoeken het uit. 
Van ademen, fluiten tot een scheetje. 
Maar tot wie behoort de lucht eigenlijk? 
En is die te vangen? 
Dan komt de eerder onzichtbare lucht plots heel tastbaar tussen hen in te staan, 
en is het ieder voor zich. 

Maker Merel Denie studeerde met ‘Lucht’ af als master aan de Toneelacademie Maastricht.

‘Lucht’ gaat over van niets iets maken en de wereld ervan te overtuigen dat het waarde heeft. Het is een woordeloze en dansante voorstelling over alles en niets. Twee montere wezens proberen lucht te vangen, te houden, te koesteren. Totdat ze zich eraan gaan hechten, en zelf de speelbal worden van de krachten van lucht … Breng een windjack mee!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Het is nu al een van de beste kindervoorstellingen van het jaar dat nog jong is. (...)Héérlijk is dat spel tussen die twee, en ook soms een tikkeltje ondeugend (…) Lucht blijft de ganse voorstelling tot de verbeelding spreken (…). Kortom: Lucht blies ons omver

Bert Hertogs - Concertnews

Credits

Regie: Merel Denie. Spel: Gytha Parmentier & Arend Pinoy. Muziek: Kaspar Schellingerhout. Scenografie: Peter De Bie & Manuela Lauwers. Dramaturgie: Mieke Versyp. Licht: Rik Van Gyseghem. Geluid: Tom Van den Brande. Productie: Robin Angst & Pieter Smet. Coaching: Michai Geyzen & Jo Roets.