(c) Maruszak

Zwanen (7+)

Bryggen
Zwanen vertellen honderduit
zo 12 mrt ’23 15:00
12 mrt ’23
15:00
  • 12 mrt ’23
    15:00
    Schouwburgzaal

Schrijver Nico Boon maakte een nieuw verhaal met alles wat hij over zwanen weet, actrice Hanne Struyf vertelt en Nico Sturm creëert een wereld tussen droom en werkelijkheid. Op het podium zorgen negen zwanen met hun snaarinstrumenten voor de mooiste zwanenmuziek.

"Onder hun witte veren hebben zwanen een tattoo van een zeilschip. Met daarboven de naam van hun liefje, in een hart met een pijl erdoor. Ik heb dat nooit begrepen van die pijl, Want als je een pijl door iemand zijn hart schiet, dan gaat die toch dood? Als je iemand mastodontisch graag ziet, wil je toch dat die voor altijd blijft? Kunnen we dat afspreken?"

‘Zwanen’ is een ode aan de fantasie, aan muziek, aan vertellen, aan de liefde en het gemis, en aan kunnen zijn wie je wil zijn. Een muzikaal verhaal voor iedereen vanaf zeven jaar, zonder begin en zonder einde. 

Schrijver Nico Boon maakte een nieuw verhaal met alles wat hij over zwanen weet, actrice Hanne Struyf vertelt en Nico Sturm creëert een wereld tussen droom en werkelijkheid. Op het podium zorgen negen zwanen met hun snaarinstrumenten voor de mooiste zwanenmuziek, van componisten als Jean Sibelius, Edvard Grieg, Max Richter en Nicholas Britell, met een dosis Scandinavische folk erbovenop!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Verteller: Hanne Struyf. Muziek: Bryggen – Bruges Strings in een bezetting van 9 musici. Muzikale leiding: Jolente De Maeyer. Tekst & regie: Nico Sturm. Concept: Liesbet Vereertbrugghen. Accessoires: Eva Sauermann. Inspiratiemap: Ingrid Van Kogelenberg. Productie: Bryggen – Bruges Strings. Co-productie: De Singel. Productionele ondersteuning: Pantalone.