(c) Heroen Bollaert

Vrouwentongen

Kirsten van den Hoorn & Guus Diepenmaat / A'kzie vzw, Unie der Zorgelozen &Schouwburg Kortrijk
za 10 jun ’23 15:00
10 jun ’23
15:00
  • 10 jun ’23
    15:00
    Unie der Zorgelozen, Kortrijk
    Binnenkort tickets

 Verhalen van Vrouwen, maatschappelijke dilemma's en situaties waarin sprake is van onderdrukking, achterstelling of discriminatie. 

 "Verhalen van vrouwen, bepaalde confrontaties met: scholen, stadsinstanties, diensten die vaak een bepaald beeld hebben over hoe iemand is puur op basis van hun uiterlijk. meer bepaald dus over ons, vrouwen met een migratieachtergrond."
 
'Vrouwentongen' is een theaterstuk gemaakt door verschillende vrouwen met een migratieachtergrond. Hierbij willen ze aantonen dat het niet zou mogen uitmaken wie je bent of hoe je eruitziet. De vrouwen willen dat ze gehoord worden, maar kunnen wij luisteren? Dat is iets anders. 
 
Gebaseerd op waargebeurde verhalen die jammergenoeg maar weinig of niet gehoord worden.   

Lees alvast het interview met Nuura Osman. Nuura is een geëngageerd vrijwilliger bij A’kzie vzw en speelde zowel vorig jaar als dit jaar mee in ‘Vrouwentongen’.


Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. A'kzie vzw & Unie der Zorgelozen, met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Onderdeel van

Credits

Van en met: Maryam Mahamed Ahmed, Abdia Mohamed Barre, Fatma Abdul Ramadhan, Habibo Ali Hassan, Khadija Legmara, Rahima Sadi Kourrichine, Fatima Krim, Najat Zaaboune,Asiri D Vitharanage, Nuura Osman, Hannah Tilquin, Hanane Bouaziz, Guus Diepenmaat & Kirsten van den Hoorn.