(c) Doctor Strass

The Mirror Stand

Stanley Ollivier
Een lichaam dat onverwachts uit de hoek komt
za 17 sep ’22 18:30
17 sep ’22
18:30
  • 17 sep ’22
    18:30
    Arenatheater

In ‘The Mirror Stand’ onderzoekt Stanley Ollivier identiteit, in alle ernst maar ook met veel overdrijving en zotheid. Hoe vorm je een identiteit? Op die vraag zoekt hij een antwoord dat tegelijk universeel en uniek is, dat persoonlijke kwesties aanvult met een rijke fantasie.

Danser Stanley Ollivier begon als gymnast, maar ging op zoek naar meer creativiteit en kwam zo bij hedendaagse dans terecht (onder meer bij P.A.R.T.S., de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel). Tegelijk raakte hij betrokken bij de ballroomdansscene, als lid van The Iconic House Of Ninja, een ‘huis’ gecreëerd door Willi Ninja, de ‘godfather of vogue’.

In ‘The Mirror Stand’ onderzoekt hij identiteit, in alle ernst maar ook met veel overdrijving en zotheid. Hoe vorm je een identiteit? Op die vraag zoekt hij een antwoord dat tegelijk universeel en uniek is, dat persoonlijke kwesties aanvult met een rijke fantasie. Zijn voornaamste instrument is zijn lichaam, dat hij voortdurend uitdaagt om het onverwachte te realiseren en het abstracte waar te nemen.

‘The Mirror Stand’ is een voortdurend evoluerend onderzoek. Elke performance is een huidige stand van zaken waarin toekomstige ontwikkelingen doorschemeren. Met humor, veelzijdigheid en een selectie (on)bekende voorwerpen slaagt hij erin om een normatief discours te laten barsten zodat het licht der verandering naar binnen kan schijnen.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept, Choreography, Performance door Stanley Ollivier. Consultant: Kopano Tiyana Maroga & Estefania Alvarez Ramirez. Scenografie, textiel design: Benjamin Mengistu Navet. Visual: Kenny Mala Ngombe. The Ballroom scene, Iconic House of Ninja, Mooni Van Tichel, Lily Brieu Nguyen, Rita Alves. Co-Productie: WorkSpaceBrussels. Gemaakt i.h.k.v. het MASTER programma STUDIOS bij P.A.R.T.S.