(c) Ferrox Tempus

Ferox Tempus - Terror at its best

Luanda Casella/NTGent
Stap binnen in een beklijvend SF-videogame
wo 19 okt ’22 20:15
19 okt ’22
20:15
  • 19 okt ’22
    20:15
    Schouwburgzaal

Luanda Casella neemt ons mee naar 'Ferox Tempus', een wereld waarin onze steden zijn gezonken, miljarden mensen zijn omgekomen, en de overlevenden van de neoliberale cultuur zich vastklampen aan de ruïnes van de beschaving.

Na het succes van ‘Killjoy Quiz’ creëert Luanda Casella, huisregisseur bij NTGent, een nieuwe solovoorstelling. Ze neemt ons mee naar ‘Ferox Tempus’, een wereld waarin onze steden zijn gezonken, miljarden mensen zijn omgekomen, en de overlevenden van de neoliberale cultuur zich vastklampen aan de ruïnes van de beschaving. 

Luanda Casella speelt zelf Lua, een posthumanistisch wezen dat alle zeilen moet bijzetten om te overleven. Onderweg krijgt ze te maken met extreme weersomstandigheden, trekt ze door bergen modder en gaat ze over tot sabotage in een bunker voor miljardairs

Terwijl ‘Killjoy Quiz’ de spanning opvoert in de vorm van een televisiequiz, speelt ‘Ferox Tempus’ met het format van een sciencefiction-videogame. De voorstelling drijft op een dubbel scenario, een gelaagd overlevingsspel dat zich afspeelt in 2030 en de wereld van het personage (1983).

Opgejaagd door de stem van een alleswetende verteller, wordt Lua opgeleid om skills, wapens en krachten te gebruiken die ze nodig heeft om te overleven in de dystopische wereld van ‘Ferox Tempus’. Waar leidt de game haar heen? En hoe eindigt het spel? Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

ENG gesproken
NL boventiteld

Eloquentie en verbeelding: het zijn krachtige, bevrijdende wapens

De Standaard ★★★★

Credits

Concept, tekst & spel: Luanda Casella. Dramaturgie: Sébastiaan Hendrickx & Carmen Hornbostel. Podiumregie & choreografie: Lucius Romeo-Fromm. Muziekontwerp: Pablo Casella. Kostuum & make-up: Carly Heathcote. Verteller: Kate McIntosch. Projectie & publicatie: Kahil Jansens. Lichtontwerp: Dennis Diels. Boventiteling: Katelijne Laevens. Productieleider: Klaas Lievens. Technische productieleiding: Oliver Houttekiet. Productie: NTGent.