(c) Hathor Consort

Die Kunst der Fuge

Hathor Consort
Barok? Bachrock!
zo 20 nov ’22 11:00
20 nov ’22
11:00
  • 20 nov ’22
    11:00
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

‘Die kunst der Fuge’ het hoogtepunt van Bachs experimenteerdrift met monothematische instrumentale werken. Het is niet duidelijk of Bach met dit werk louter een bewijs van zijn kunnen wilde leveren, dan wel uitvoeringen ervan voor ogen had. Het Hathor Consort laat het niet aan zijn hart komen en brengt ‘Die Kunst der Fuge’ lekker naar de Concertstudio. Barok? Bachrock!

‘Die Kunst der Fuge’ is een compositiecyclus van Johann Sebastian Bach. Geschreven in het laatste decennium van zijn leven, is ‘Die Kunst der Fuge’ het hoogtepunt van Bachs experimenteerdrift met monothematische instrumentale werken. 

Het is niet duidelijk of Bach met dit werk, dat uit veertien fuga’s en vier canons in D mineur bestaat, louter een bewijs van zijn kunnen wilde leveren, dan wel uitvoeringen ervan voor ogen had. Het Hathor Consort laat het niet aan zijn hart komen en brengt ‘Die Kunst der Fuge’ lekker naar de Concertstudio. 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw en Legato vzw

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.