Het Penhuis

Walter Weyns & gastheer Philippe Lepers
28 apr
10:30

Walter Weyns (°1958) doceert sociologie en cultuurkritiek aan de Universiteit Antwerpen. Hij beoefent de sociologie met open zinnen en op een essayistische manier. Hij schreef onder andere ‘De sociologie van Jürgen Habermas’, ‘Het geval Canetti’, ‘Het tijdperk van de maatschappij’,’ Klassieke sociologen en hun erfenis’, ‘Van mensen en dingen, een verkenning van onze socialiteit’ en hij (co-)redigeerde bundels over publieke intellectuelen, secularisatie, en over de ideologie genaamd ‘marktisme’.

 

Gastheer Philippe Lepers (1959) is doctor in de wijsbegeerte en publiceerde over Baudrillard, Nietzsche, Borges en zingevingsproblematiek. Voor Het Penhuis interviewde hij onder anderen Ann Van Sevenant, Johan Braeckman, Philippe Van Parijs, Ann Meskens, Jean Paul Van Bendegem en Tinneke Beeckman.

 

Een organisatie van Bibliotheek Kortrijk m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring