(c) The Ruggeds

State Shift

The Ruggeds
De danswereld op zijn kop!
zo 5 feb ’23 20:15
5 feb ’23
20:15
  • 5 feb ’23
    20:15
    Schouwburgzaal

Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet ‘Waterbrothers’ dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen. In de solo ‘Turns’ probeert Virgil ‘Skychief’ Dey soms nogal letterlijk zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan. Met muzikale begeleiding door Jessy ‘Boi Beige’ Kemper. De danswereld op zijn kop!

‘State Shift’ is een dansvoorstelling over aanpassingsvermogen. Twee stukken over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen. Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet ‘Waterbrothers’ dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen waarin de jongere broer soms de oudere voorbij stormt. 

In de solo ‘Turns’ probeert Virgil 'Skychief' Dey zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan. Met muzikale begeleiding door Jessy ‘Boi Beige’ Kemper.

Het breakdancecollectief The Ruggeds bestaat al meer dan vijftien jaar. Je zag ze misschien al aan het werk in Justin Biebers videoclip ‘Where Are U Now’ of in het tweede seizoen van NBC’s ‘World Of Dance’. Met meer dan tweehonderd overwinningen op danswedstrijden hebben ze hun plaats in het wereldje veroverd. Sinds 2019 toeren ze ook met volwaardige theaterproducties, waarin ze de grenzen van hun dansstijl opzoeken.

'State Shift' in de pers:

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

'State Shift, is verrassend, intiem en ingetogen.

De Volkskrant ★★★★

Credits

Regie: Roy Overdijk (artistieke leiding). Dans ‘Watherbrothers’: Roy Overdijk i.s.m. Lee Demierre. Dans ‘Turns’: Shailesh Bahoran/Roy Overdijk i.s.m. Virgil ‘Skychief’ Dey. Live muziek: Jessy ‘Boi Beige’ Kemper. Muziek: Dominique Vleeshouwers. Stage & light design: Ido Koppenaal & Niek Traa. Productie: Stichting Rugged Solutions.