Jonas Van Thielen over kwetsbaarheid

Vuur

Het Nieuwstedelijk
11 mei
20:15

 Inleiding om 19:30

Op 23 januari 1974 breekt er brand uit op het college van Berkenbos in Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens laten het leven. Het hele land is in rouw, en ook vandaag zijn de wonden nog niet geheeld. Via research en interviews onderzoekt Het nieuwstedelijk hoe we omgaan met een plots verlies, en hoe we verdriet leefbaar maken. ‘Vuur’ is een indringende voorstelling over kwetsbaarheid, met de getalenteerde Jonas Van Thielen.

 

De pers over 'Vuur':

"'Vuur' spreekt met die langzaam insluipende ontroering die we lang niet hebben ervaren in theater."
(Wouter Hillaert, De Standaard)

 

"Vuur een eerste creatie die meteen de bakens uitzet: sober, rakend en geëngageerd theater vertellen dat lokaal verankerd is maar toch buiten de dorpsgrenzen treedt en een universeel gevoel aanraakt. In dit geval: het gevoel van nietigheid en kwetsbaarheid tegenover (natuur)rampen."
(Els Van Steenberge – Focus Knack)


"In plaats van in een grote boog rond zakdoekentheater te lopen, laat Vuur zijn publiek doen wat de brand met de nabestaanden niet deed: het diepste verdriet bespreekbaar maken."
(Gilles Michiels & Simon Gymomprez, Veto) 


Een organisatie van CC Guldenberg Wevelgem m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Katrijn Van Giel
Katrijn Van Giel
'Vuur' spreekt met die langzaam insluipende ontroering die we lang niet hebben ervaren in theater.
Wouter Hillaert, De Standaard

Credits

 Regie & tekst: Christophe Aussem. Spel: Jonas Van Thielen. Muziek: Bert Hornikx & Myrthe Luyten. Tekst & dramaturgie: Els Theunis. Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken. Artistieke feedback: Stijn Devillé.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring