(c) Jimmy Kets

L’histoire du soldat – Iemands Lief

Roeland Hendrikx Ensemble
Stravinsky meets Bart Moeyaert
zo 23 apr ’23 11:00
23 apr ’23
11:00
  • 23 apr ’23
    11:00
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Op verzoek van violiste Janine Jansen schreef Bart Moeyaert in 2011 een geheel eigen versie van de tekst van Charles-Ferdinand Ramuz: ‘Iemands lief’. Daarin keert de soldaat Popov terug naar huis, maar kruist hij het pad van de duivel. Het Roeland Hendrikx Ensemble brengt het rijke repertoire voor klarinet, strijkers en piano, en doet dat duivels goed!

In 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, besloten Charles-Ferdinand Ramuz en Igor Stravinsky twee Russische volksverhalen te bewerken tot het muziektheaterstuk ‘L’histoire du soldat’. Op verzoek van violiste Janine Jansen schreef Bart Moeyaert in 2011 een geheel eigen versie van de tekst van Ramuz: ‘Iemands lief’. 

Daarin keert de soldaat Benjamin Popov terug naar huis, met in zijn bezittingen een oude viool die hij graag liefdevol bespeelt. Hij kruist het pad van een zonderling die hem rijkdom en aanzien belooft in ruil voor de viool en de kunst haar te bespelen. Na enig aarzelen stemt Popov toe, overhandigt zijn viool en gaat met de vreemdeling mee. En dan gaat het helemaal mis …

Het Roeland Hendrikx Ensemble brengt het rijke repertoire voor klarinet, strijkers en piano, en doet dat duivels goed!

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw & Legato vzw

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

 

Credits

Viool: Nicolas Dupont. Klarinet: Roeland Hendrikx. Fagot: Bert Helsen. Trompet: Rudy Moercant. Trombone: Bram Fournier. Contrabas: David Desimpelaere. Percussie: Luk Artois. Verteller: Hans Ligtvoet.