(c) Frauke Verreyde

Sono Io?

SOIREE PERPLX: Circus Ronaldo
Vader en zoon samen in het zand van de circuspiste!
za 29 apr ’23 - ma 1 mei ’23
29 apr ’23
-
1 mei ’23

Danny Ronaldo behoeft geen introductie meer: al ruim veertig jaar staat hij op de planken of met zijn voeten in het zaagsel van de circuspiste. Zijn zoon Pepijn stond als kleine jongen al naast zijn vader op het podium, en timmert nu zelf aan de weg. In de circustent in het park van OC Marke houden ze elkaar een spiegel voor, waarin je misschien ook jezelf zal herkennen …

‘Sono Io?’ is een poging tot een ontmoeting tussen vader en zoon. Via hun gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen zij een brug naar elkaar, terwijl ze balanceren op hun gelijkenissen en verschillen. 

Danny Ronaldo staat al ruim veertig jaar op de planken of met zijn voeten in het zaagsel van de circuspiste. Hij  is vleesgeworden erfgoed en circusgeschiedenis, opgeleid in de oeroude circus- en theatertradities. Zijn zoon Pepijn stond als kleine jongen al naast zijn vader op het podium, en timmert nu zelf aan de weg. Hij studeerde aan de internationale circusschool Lassaad in Brussel, waar hij zich bekwaamde in authentieke theaterstijlen als commedia dell’arte, pantomime en mélodrame. 

Pepijn  wil  graag  deze  schoolse  achtergrond samenbrengen  met  zijn  liefde  voor  het  circus  en  zijn liefde voor de clown. “Ik heb altijd een gevoelige connectie gehad met mijn papa. Een manier van  zijn, een manier van doen die ik soms herken in de kleinste beweging die ik maak.” In de Schouwburg houden Danny en Pepijn Ronaldo elkaar een spiegel voor, waarin je misschien ook jezelf zal herkennen …

Sinds 1996 speelt Circus Ronaldo wereldwijd voor prestigieuze theaterhuizen en grote circus- en kunstenfestivals, van Reykjavik tot Lissabon en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland. 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk en PERPLX.

Bekijk alvast het interview met Danny en Perpijn Ronaldo.

De pers over 'Sono Io?'

“Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een vader-zoonrelatie.”  (Knack)

“Circus Ronaldo bewijst opnieuw welke waaier aan stijlen en stoten het meester is. En nee, het verval is niet in zicht.” (De Standaard)

"Danny en Pepijn zijn perfect op elkaar ingespeeld, qua timing, qua interactie. Ze brengen een gulle lach in een milde traan, zoals échte clowns dat kunnen." (De Theaterkrant)

“Sono io? is ook een speelse satire op de eergierige circusartiest – en daarin bewijzen de Ronaldo’s opnieuw theatraal te charmeren, waardoor hun expressieve interactie doet denken aan de stille mime van Chaplin en co.” (De Standaard)

“Met een kinderlijke verwondering kijk je de voorstelling uit. Compleet in de ban van de het sublieme spel en de sprankelende vondsten. Hun inleving is zo puur als de glimlach van een kind. Zo rijk als de opbollende buik van een zwangere vrouw. Allemaal zo juist in dosering, expressie, gevoeligheid…[...]. Sono Io is een voorstelling die je als een warme jas omsluit.” (Klassiek Centraal)

“Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening, maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept.”  (De Morgen  ★★★★)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening, maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept.

De Morgen ★★★★