(c) Scaledv Koeln Concert

Epitaphs of Afterwardsness (Machaut - Bach - Kurtag - Ligeti)

Jan Michiels & Graindelavoix - Björn Schmelzer
Twee componisten in dialoog
wo 1 mrt ’23 20:00
1 mrt ’23
20:00

€ 24 / 7 (-26)

Wat gebeurt er met een 14de eeuwse compositie van het kaliber van de Machaut als ze wordt opgesteld te midden van enkele andere, minutieus geselecteerde muzikale epitafen uit de 18de, 19de en 20ste eeuw? Ontdek het in de Sint-Elisabethkerk van Kortrijk!

CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
via 056 23 98 55

Dit programma is een poging om een dialectische resonantie tot stand te brengen tussen twee mijlenver van elkaar verwijderde componisten: Guillaume de Machaut en György Kurtág. In plaats van De Machaut in zijn zogenaamde oorspronkelijkheid te herstellen, onderzoekt deze uitvoering de subjectiviteit van het werk zelf door het af te wisselen en te confronteren met werken van Kurtág, een van de belangrijkste hedendaagse componisten. 

Wat gebeurt er met een 14de eeuwse compositie van het kaliber van De Machaut als ze wordt opgesteld te midden van enkele andere, minutieus geselecteerde muzikale epitafen uit de 18de, 19de en 20ste eeuw? Wat is de rol van het Nachleben, of afterlife? En hoe verandert de uitvoerders hun eigen geëngageerdheid en investering in resonantie met de andere werken? Ontdek het in de Schouwburg!

De standaard tipt Graindelavoix en Jan Michiels als één van de beste klassieke concerten van het voorjaar '23.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw  i.h.k.v. Festival Kortrijk

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Sopraan: Florencia Menconi. Contratenor: Andrew Hallock. Tenor: Albert Riera & Andrés Miravete. Bariton: Tomàs Maxé. Bas: Arnout Malfliet. Artistieke leiding: Björn Schmelzer. Vleugelpiano & buffetpiano: Jan Michiels.