(c) Jorre Janssens

A Well-Tempered Conversation

Julien Libeer
Luister, daar is Libeer weer
vr 3 mrt ’23 12:30
3 mrt ’23
12:30

€ 20 / 7 (-26)

De Belgische pianist Julien Libeer voelt zich thuis in opera, orkestrale muziek, kamermuziek en het pianorepertoire. Laat de toetsen van deze internationale topper je in vervoering brengen!

 

CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
via 056 23 98 55

 

Julien Libeer werd geboren in 1987 in de buurt van Brussel. Zijn vroegste muzikale herinnering was de beroemde documentaire over de opname van ‘West Side Story’ door Leonard Bernstein. De piano, die hij op zesjarige leeftijd ter hand nam, werd al snel zijn trouwe metgezel.

De Belgische pianist voelt zich thuis in opera, orkestrale muziek, kamermuziek en het pianorepertoire. Hij stond al op het podium met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia en New Japan Philharmonic. Hij speelde in grote zalen zoals de Barbican Hall (Londen), Auditorio Nacional (Madrid), Palau de la Musica (Barcelona), Elbphilharmonie (Hamburg), en is een regelmatige gast van het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel) en Concertgebouw Amsterdam. 

Andere tournees brachten hem naar Japan, Libanon, Turkije en de VS. Hij is bovendien artist in residence bij Flagey. Laat de toetsen van deze internationale topper je in vervoering brengen!

De pers over 'A Well-Tempered Conversation':

  • "Het valt op hoe consciëntieus die selectie gemaakt is. De koppelcomponisten rangeren van Beethoven en Mozart, tot Schönberg en Sjostakovitsj, maar elk van hen borduurt overduidelijk verder op de mathematische weelderigheid van Bach. Libeer slaagt er bovendien in om die muziekhistorische linkjes ook in zijn uitvoering duidelijk hoorbaar te maken, door te landen bij een muziektaal die perfect past bij zowel Bachs hoogbarok, als bij al zijn illustere opvolgers. Op het einde maakt Libeer de cirkel netjes rond en herneemt hij de allereerste prelude, die hij op het einde net dat tikje rustiger neerlegt." (De Standaard ★★★★★)
  • "The program hangs together in a way that feels revelatory, and anyone looking for an unconventional Bach-based program is advised to check this one out." (allmusic.com - 11.02.22 ★★★★)

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw  i.h.k.v. Festival Kortrijk

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.