(c) Kazushi Ono & Il Gardellino

Stabat Mater

Double Bill: Brussels Philharmonic & Il Gardellino
Tweemaal Stabat Mater
vr 3 mrt ’23 20:00
3 mrt ’23
20:00

€ 37 / 14 (-26)

We starten deze 'Stabat Mater' Double Bill met Brussels Philharmonic die de versie van Antonín Dvorák opnieuw nieuw leven in blazen.  Daarna brengt  het internationaal gelauwerde periode-orkest Il Gardellino een van de meest beklijvende composities uit het religieuze repertoire van Giovanni Battista Pergolesi .
Breng voor de zekerheid maar een zakdoek mee.

CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
via 056 23 98 55

Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor (20:00)

Het ‘Stabat Mater’ van Antonín Dvorák  is zo aangrijpend dat het zelfs uitvoerders vaak tot tranen toe raakt. Na de dood van zijn jongste dochter in 1875 verwerkt Dvorák zijn verlies door aan dit Stabat Mater te beginnen. Een jaar later wordt het gezin opnieuw getroffen, onverbiddelijk en hard: in enkele maanden tijd sterven dochter Ruzena en zoon Otakar. Dvorák en zijn vrouw blijven verslagen en kinderloos achter, en de componist stort zich weer volledig op zijn Stabat Mater. Zijn enige uitweg om dit immense drama te overleven wordt een tijdloos werk dat niet alleen de rouw een plaats geeft, maar ook hoopvol naar het helende kijkt.

Il Gardellino (22:00)

Het ‘Stabat Mater’ bezingt in vloeiende terzetten de grote smart van Maria die haar enige zoon ziet sterven aan het kruis. Geen wonder dat deze poëtische klaagzang ontelbare componisten heeft geïnspireerd tot aangrijpende composities. Een van de meest bekende en meest geliefde versies is deze van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Pergolesi voltooide het werk kort voor hij op zesentwintigjarige leeftijd overleed en bezorgde hem terecht onvergankelijke roem. Het internationaal gelauwerde periode-orkest Il Gardellino brengt een van de meest beklijvende composities uit het religieuze repertoire. Breng voor de zekerheid een zakdoek mee.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw  i.h.k.v. Festival Kortrijk

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Programma

20:00
Brussels Philharmonic
Vlaams Radiokoor & Octopus
Kazushi Ono, dirigent

Ilse Eerens, sopraan
TBC, alt
Fabio Trümpy, tenor 
Andrew Foster-Wallace, bas
Antonín Dvorák, Stabat Mater, op. 58, B.71

21:30 PAUZE (30')

22:00
Il Gardellino
Giovanni Battista Pergolesi, Stabat Mater