(c) Blast Radius - Adriene Jenik

Hunters & Collectors

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
De kracht van je voeten
vr 26 mei ’23 20:15
26 mei ’23
20:15
  • 26 mei ’23
    20:15
    Schouwburgzaal

In ‘Hunters & Collectors’ onderzoekt Voetvolk van Lisbeth Gruwez en Maarten van Cauwenberghe hoe mensen omgaan met grenzen en verheffen ze het wandelen tot een levenskunst, op de pulserende ritmes van de krautrock. Stap je mee in dit verhaal?

In ‘Hunters & Collectors’ keert Voetvolk terug naar zijn roots. Het gezelschap van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe onderzoekt hoe mensen omgaan met grenzen. De harde grens: die van de gevangeniscel, die de ruimte onverbiddelijk afbakent. De doorlaatbare grens: die van Fort Europa, die (soms) te overwinnen valt. Welke rol spelen benen en voeten daarin? Hoe kan in beweging blijven een kracht zijn om te overleven?

Het ultieme voorbeeld is de gedetineerde die zich bij het rondjes lopen tijdens het dagelijkse luchten in het vrije veld waant. Grenzen zijn met andere woorden niet alleen fysieke, maar ook mentale barrières; ze kunnen bijgevolg niet alleen fysiek maar ook mentaal overwonnen worden. Voetvolk onderzoekt hoe het fysieke en mentale elkaar hierbij wederzijds beïnvloeden. Wandelen is daartoe de sleutel.  

Met ‘Hunters & Collectors’ verheft Voetvolk het wandelen tot een levenskunst, op de pulserende ritmes van de krautrock. Stap je mee in dit verhaal?

Het gezelschap van ‘Hunters & Collectors’ begint de voorstelling ’s ochtends aan het Leietheater in Deinze en wandelt naar de Schouwburg in Kortrijk. 

Het publiek kan doorlopend aansluiten en ook weer afhaken. Een warme uitnodiging; een unieke manier om tot verbinding te komen met de performers én de voorstelling vanuit een andere bril te bekijken.

De wandelroute zal hier later gecommuniceerd worden.

Credits

Choreografie: Lisbeth Gruwez. Compositie, geluidsontwerp & Live muziek: Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman & Rodrigo Fuentealba Palavicino. Performance: Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe & een gemengde cast van 4 andere dansers (TBC). Dramaturgie: Bart Meuleman. Productie: Voetvolk vzw. Coproductie: KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg. Met de steun van: NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid. Spreiding in samenwerking met: Key Performance.