(c) Victoria Rose Roy

Nomadics

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
De kracht van je voeten
vr 26 mei ’23 20:15
26 mei ’23
20:15
  • 26 mei ’23
    20:15
    Schouwburgzaal

In ‘Nomadics’ onderzoekt Voetvolk van Lisbeth Gruwez en Maarten van Cauwenberghe hoe mensen omgaan met grenzen en verheffen ze het wandelen tot een levenskunst, op de pulserende ritmes van de krautrock. Stap je mee in dit verhaal?

Met 'Nomadics' betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigen we het publiek uit om met ons mee te wandelen. Tijdens de creatie van 'Nomadics' ondernemen we een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met ons mee willen, trekken we naar de betreffende locatie, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Het gezelschap van ‘Nomadics’ begint de voorstelling ’s ochtends aan het Leietheater in Deinze en wandelt naar de Schouwburg in Kortrijk. 

Het publiek kan doorlopend aansluiten en ook weer afhaken. Een warme uitnodiging; een unieke manier om tot verbinding te komen met de performers én de voorstelling vanuit een andere bril te bekijken.

De wandelroute zal hier later gecommuniceerd worden.

Credits

CHOREOGRAFIE: Lisbeth Gruwez COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & LIVE MUZIEK: Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts & Valeria Saija DRAMATURGIE: Bart Meuleman PRODUCTIE: Voetvolk vzw COPRODUCTIE: KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg & anderen TBC MET DE STEUN VAN: NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid.