(c) Tistram Kenton

Parcours 19/11

Expo + Kae Tempest + Boris Charmatz
Niet te missen 3delig NEXTparcours met voor elk wat wils
za 19 nov ’22 14:00
19 nov ’22
14:00
  • 19 nov ’22
    14:00
    Op locatie
    uitverkocht

Dit 3-delig parcours begint met een busrit naar Tourcoing voor de Panoramatentoonstelling in Le Fresnoy. Vervolgens brengt de bus ons naar een concert van Kae Tempest in Roubaix. Vanuit Roubaix vertrekken we naar Opera de Lille, waar Boris Charmatz ons '10.000 Gestes' brengt.

Beperkt aantal tickets

15:00 - EXPO Panoram - Le Fresnoy, Studio national des arts contemporains

Om 14:00 vertrekt de gratis bus richting Tourcoing, waar we naar de 24ste editie van de Panorama-tentoonstelling gaan in Le Fresnoy.

18:00 - Boris Charmatz met '10.000 Gestes' - Opera de Lille

Woud van beweging

Voor ‘10.000 Gestes’ stelt Boris Charmatz zich een choreografisch woud voor waarin geen enkel gebaar ooit wordt herhaald door een van de betrokken dansers. Tienduizend gebaren die slechts één keer zichtbaar zullen zijn – en die verdwijnen zodra ze getekend zijn, als een ode aan de vergankelijkheid van de danskunst. Dit woud van bewegingen zou een dataproject kunnen zijn, gegenereerd door lijsten van gedigitaliseerde parameters. Maar het zal in de plaats daarvan met de hand worden gegenereerd, met gebruikmaking van de eigen lichamen van de performers, op een absoluut subjectieve manier.

20:00 - Kae Tempest met 'The Line is a Curve' - La Condition Publique Roubaix

Loslaten kun je leren

De Londense schrijver en muzikant Kae Tempest heeft met ‘The Line is a Curve’ (2022) hun vierde album uit. ‘The Line is a Curve’ gaat over loslaten – van schaamte, angst, isolatie – en in plaats daarvan vallen in overgave. Het omarmen van de cyclische aard van tijd, groei, liefde. Dat loslaten is voelbaar op de hele plaat: in de muzikaliteit, de instrumentatie, de teksten, de uitvoering, de cover art. In de manier waarop het eindigt waar het begint en begint waar het eindigt.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Gratis bus vertrekt om 14:00 aan BK6

Op de bus zullen broodjes voorzien worden