Alma Söderberg - The Listeners

Double Bill: 'The Listeners' & 'Noche'

Alma Söderberg / Cullberg
Feel the rythm (x2)
di 29 nov ’22 19:30
29 nov ’22
19:30

€ 24

De Zweedse Alma Söderberg woont en werkt in Brussel, maar toonde haar creaties al op de belangrijkste Europese podia en festivals. Haar gezelschap Cullberg is misschien wel het belangrijkste gezelschap voor hedendaagse dans in Zweden. Op NEXT tonen ze ‘Noche’ en ‘The Listeners’ als double bill. 

CUBO-leden reserveren best de beide voorstellingen apart.

De Zweedse Alma Söderberg woont en werkt in Brussel, maar toonde haar creaties al op de belangrijkste Europese podia en festivals. Haar gezelschap Cullberg is misschien wel het belangrijkste gezelschap voor hedendaagse dans in Zweden. Het telt momenteel zeventien dansers, die samenwerken met internationale choreografen en artiesten en over de hele wereld toeren.

Op NEXT tonen ze ‘Noche’ en ‘The Listeners’ als double bill. In ‘Noche’ staat de cut, de break, de pauze centraal. De stiltes die muziek destabiliseren én transformeren. Samen met de dansers van Cullberg en componist Hendrik Willekens zoekt Söderberg in ‘Noche’ naar zo’n breukpunt. En naar een nieuwe flow.

 

Ook in ‘The Listeners’ liggen ritme, stem en beweging aan de basis van een gelaagde voorstelling, waarin vooral je eigen perceptie primeert. Binnen de polyritmische muziek kies je namelijk zelf op welke lagen in het ritme je focust. Tussen geluid en beweging, dans en muziek ontdek je een verrassende vrijheid. Een feest voor je zintuigen!

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.