(c) Daniel Nordgren

Daniel Norgren

zo 18 dec ’22 20:15
18 dec ’22
20:15

Recht vanuit het Hoge Noorden naar Kortrijk: de Zweedse bard Daniel Norgren. Met zijn ingetogen nummers die zweven tussen alternatieve folk, blues en garagerock overtuigt hij zowel op plaat als live. Op 18 december staat hij op het podium van de Schouwburg, met enkel zijn gitaar en piano. 

Een kenmerkende truckerspet, doorleefde stem en sobere arrangementen: meet Daniel Norgren. Een Zweedse reus zowel op als naast het podium. Hij schrijft zijn nummers al wandelend in de bossen en dat hoor je. Zijn muziek klinkt ingetogen en melancholisch, en doet je verlangen naar het buiten zijn. In 2013 lanceerde Daniel Norgren de single 'Moonshine Got Me', een nummer dat live lang uitgesponnen wordt en blijft kolken, om in 2015 nog meer indieharten te winnen met 'Why May I Not Go Out And Climb The Trees'. In slechts 2 minuten en 46 seconden katapulteert de stem van Norgren je terug naar je kindertijd. 

Het afgelopen jaar componeerde hij de muziek voor 'Le Otto Montagne', de film van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch die in Cannes naar huis ging met de juryprijs. Zijn filmische buitenmuziek past perfect bij de prachtige berglandschappen. Om 2022 in schoonheid af te sluiten, tourt hij langs enkele theaters in Nederland en België. Een concert van Daniel Norgren is altijd een gelukzalige ervaring, die je meevoert naar uitgestrekte vlaktes en eindeloze naaldwouden. 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk en Wilde Westen vzw.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.