30 Years!

Aka Moon
Vier mee 30 jaar Aka Moon!
za 30 sep ’23 20:15
30 sep ’23
20:15

VVK: € 18  / € 15 (Wild Card) / € 7 (student)
ADD € 21 
Gratis voor CUBO-leden

 

In een tijd waarin we al snel denken dat alles met een vingerknip kan worden geregeld, waarin we het aantal ervaringen verkiezen boven de kwaliteit ervan, nodigt Aka Moon ons uit om net andersom te denken. Om jezelf open te stellen voor de wereld. Om samen te komen. Om volop nieuwsgierig te zijn.

CUBO-leden kunnen enkel telefonisch (056 23 98 55) hun tickets bestellen

Met een trio topmuzikanten als solide basis — Stéphane Galland op drums, Michel Hatzigeorgiou op bas, en Fabrizio Cassol op saxofoon — trok Aka Moon erop uit om collega-musici van over de hele wereld te ontmoeten, en dat op alle continenten. Talloze albums vormen de herinneringen aan die ontmoetingen en gelden als completere en kleurrijkere reisverslagen dan iemand ooit op foto of video had kunnen vastleggen.


Dertig jaar geleden was toegang tot informatie allerhande nog niet zo vlot en volledig als nu, maar Aka Moon voorzag, zonder zich daar ten volle van bewust te zijn, wat de wereld zou worden: een nieuw tijdperk waarin culturen konden verstrengelen en in continu contact zouden staan — op z’n minst toch in de rechtstreekse zin daarvan.


Multiculturalisme is intussen de dagelijkse realiteit geworden. Hoewel dat aan het begin van hun carrière nog niet zo was, werkte het drietal mee mee aan de (artistieke) vermenging van culturen uit alle windstreken, en dat vooral door hard te werken, onzekerheden te overstijgen en risico’s te nemen. Ze gingen al snel op zoek naar verschillende Afrikaanse, Indische en Oosterse muzikale slagaders, en dat avontuur hield nooit op: van de verste naar de meest dichtstbijzijnde, met reizen heen en weer, en uitnodigingen.


Aka Moon luidde een tijd in waarin de behoefte om de ‘ander’ te leren kennen en ervan te leren, het resultaat dient te zijn van grondig en passioneel werk. De kwaliteit van het proces is even essentieel als het resultaat.

Deze voorstelling is een co-productie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen.

CUBO-leden kunnen hun (gratis) ticket voor dit concert enkel telefonisch (056 23 98 55) reserveren!

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Fabrizio Cassol (Sax, composities)
Michel Hatzigeorgiou (Fender bass)
Stéphane Galland (Drums)