(c) Cie Chara

Selam

Cie Chara
Op zoek naar een meertalig lichaam
za 23 sep ’23 15:00
23 sep ’23
15:00
  • 23 sep ’23
    15:00
    Budascoop, Kortrijk
    Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

Gebaseerd op het bewegingsonderzoek voor ‘HIT 7AYT’, ontwikkelde Cie Chara een performance voor de openbare ruimte. In deze locatievoorstelling geven zij het bewegingsmateriaal, dat is ontstaan uit observaties in de publieke ruimte en in de privésfeer weer terug aan de straat. Zo onderzoeken ze hoe de in Casablanca ontstane bewegingstaal communiceert met de choreografie van het alledaagse leven op de plekken waar ze de voorstelling spelen. 

Op basis van hun bewegingsonderzoek voor ‘HIT 7AYT’ ontwikkelde Cie Chara een performance voor de openbare ruimte. In deze locatievoorstelling geven zij het bewegingsmateriaal, ontstaan uit observaties in de publieke ruimte en in de privésfeer, terug aan de stad en de mensen. 

Ze onderzoeken hoe hun in Casablanca ontwikkelde bewegingstaal communiceert met de choreografie van het dagelijks leven op de plekken waar ze de voorstelling spelen. Op iedere plaats worden andere gebaren gebruikt om met elkaar te communiceren. Wat in het ene land een groet is, kan in een ander land iets heel anders betekenen. 

Wat gebeurt er als alledaagse gebaren en gebruiken uit de ene context in een andere omgeving worden geplaatst? Welke interacties komen daaruit voort? 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Combi met 'HIT 7AYT' mogelijk: € 25

Nog enkele praktische zaken:

  • Voorzie warme- en regenkledij bij slecht(er) weer
  • Trek (stevige) stapschoenen aan
  • Afspraak aan de ingang van Budascoop (Kapucijnenstraat 10 - 8500 Kortrijk)

Credits

Concept & choreografie: Yassine Alaoui Ismaili & Friederike Frost. Dans: Mohammed “Polini” Bouriri, Mohammed “Omiz” Guechri, El Houssine “Ocean” Ait Belbaz, Othman Oubella