(c) Cie Chara

HIT 7AYT حايط حيث

Cie Chara
Wat onze gebaren vertellen
za 23 sep ’23 20:15
23 sep ’23
20:15
  • 23 sep ’23
    20:15
    Budascoop, Kortrijk
    Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

‘HIT 7AYT’, Darija (een Marrokaans dialect) voor “vanwege de muur”, is de eerste voorstelling van een gloednieuwe Marokkaanse danscompagnie, opgericht door dansers met roots in de Breakingcultuur. 

‘HIT 7AYT’, dat in het Marokkaanse dialect Darija ‘vanwege de muur’ betekent, is de eerste voorstelling van een gloednieuwe Marokkaanse danscompagnie, opgericht door dansers met roots in de breakdancecultuur. Ze lieten hun eigen hiphopvocabulaire versmelten met de dagelijkse choreografieën van Casablanca en haar inwoners, en ontwikkelden zo een hoogsteigen bewegingstaal. 

Naast de vier urban dansers spelen muren een hoofdrol in de voorstelling. Muren als observatieplekken. Muren als grenzen die onze bewegingen kunnen sturen, of onze visie kunnen beperken. De vier dansers verkennen de muur ook als scheiding én verbinding tussen publiek en privé, die ruimtes creëert of ruimte opeist. 

Hun choreografische taal is ontstaan vanuit observaties in de publieke ruimte en de privésfeer. Gebaren tussen vrienden en vreemden, op familiebijeenkomsten en op straat worden vertaald naar een danstaal, die de dialoog aangaat met de toeschouwer, diens omgeving en eigen lichaamstaal.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Combi met 'Selam' mogelijk: € 25

Credits

Concept & choreografie: Yassine Alaoui Ismaili & Friederike Frost. Dans: Mohammed “Polini” Bouriri, Mohammed “Omiz” Guechri, El Houssine “Ocean” Ait Belbaz, Othman Oubella