Beyond the Future

Harmonie Eendracht Kortrijk-Aalbeke & Jef Neve
Jef Neve en zijn 80-koppige bende
vr 20 okt ’23 en za 21 okt ’23
20 okt ’23
en
21 okt ’23

In de unieke sfeer van de Kortrijkse Sint-Elisabethkerk nodigt de Aalbeekse harmonie Eendracht de gerenommeerde pianist Jef Neve uit voor een gezamenlijk concert. Het wordt de gevarieerde en boeiende afsluiter van het jubileumjaar van het orkest, dat in 2023 75 jaar oud is. 

In het programma staat de muziek van Jef Neve centraal. Zijn concertreizen door Azië, zijn passages op Pukkelpop, samenwerkingen met onder meer Brandford Marsalis, Jamie Cullum, Maria Schneider getuigen van het talent en de onuitputtelijke muzikale inspiratie van Neve, een icoon in de jazzwereld. 

Jef Neve brengt solowerken uit zijn nieuw album ‘Reflections in Black and White’ naast zijn bekende hits, begeleid door het orkest. Ook zijn orkestmuziek voor series en films komt aan bod.

De Koninklijke Harmonie Eendracht, een goede 80 muzikanten sterk, heeft een rijke traditie met het organiseren en presenteren van unieke concerten en evenementen. Enkele opvallende uitschieters waren de voorstelling ‘Carmina Burana’, ‘The Queen Symphony’ en de musical ‘In de schaduw van Napoleon’. Bij de orkestwerken staat onder meer een uitvoering van ‘Au-delà de l’avenir’ van Klaas Coulembier, die dit werk componeerde in opdracht van Eendracht Aalbeke.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. harmonie Eendracht

Er zijn ook VIP-tickets (concert + VIP-receptie vanaf 18:30) beschikbaar: € 75

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Koninklijke harmonie Eendracht Kortrijk. Gast Solist: Jef Neve.