(c) fABULEUS

De Kwetsbaren

Rashif el Kaoui/ fABULEUS
Jonge wolven gaan de uitdaging aan
do 26 okt ’23 20:15
26 okt ’23
20:15
  • 26 okt ’23
    20:15
    Antigone
    Vanaf 10 jun ’23 10:00

In ‘De Kwetsbaren’, een theaterproductie met 8 jongeren, mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? ‘The Hunger Games’ meets ‘Das Experiment’. Maar welkom, hè!

De opdracht is eenvoudig. Rondom u bevinden zich acht kamers. In elke kamer zit een persoon. Zeven van hen zult u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging. 

In deze theaterproductie met acht jongeren mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? ‘The Hunger Games’ meets ‘Das Experiment’. 

Rashif El Kaoui speelde als jongere in de fABULEUS-producties ‘Wolfsroedel’ (2006) en ‘Jeanne’ (2007). De afgelopen jaren speelde hij onder meer in ‘Malcolm X’, ‘Drarrie in de nacht’, ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ van KVS en in de theaterbewerking van ‘Een jihad van liefde’ bij Rataplan. Voor Het Zuidelijk Toneel maakte hij recent nog ‘De bastaard’. Voor De Kwetsbaren werkt hij samen met Sofie Joan Wouters, voor Spinragpubliek gekend van haar eigen gezelschap Hirngespinst, en voor televisiekijkers van het nieuwe seizoen van ‘Dertigers’.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept, tekst & regie: Rashif El Kaoui. Co-regie & spelbegeleiding: Sofie Joan Wouters. Dramaturgie: Peter Anthonissen. Spel: Malak Atif, Rein De Koninck, Arachine Horn Gehrke, Theodora Mangoutas, Amani Mbayo, Ayman Sitiane, Helena Tengan, Jayne Van Ginckel & Sofie Joan Wouters/Lauranne Paulissen. Scenografie: Wannes Deneer. Kostuums: Joëlle Meerbergen. 3D-animatie : Anton Cla. Coproductie : Perpodium. Met de steun van Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.