(c) Simon Richardson

‘Between you and me – Whispered stories are never retold the same ‘ & I'm sticking with you

Passerelle/ Vanhulle Dance Theatre (Laura Vanhulle & Oliver Russell) & Vera Tussing
Jong danstalent laat zich zien
do 2 nov ’23 - za 4 nov ’23
2 nov ’23
-
4 nov ’23

De Double Bill van Passerelle is een jaarlijkse double én blind date met jong aanstormend danstalent. Onder anderen Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez en Alexander Vantournhout gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle. Dit jaar komt het werk van Vera Tussing aan bod, en dat van Laura Vanhulle en Oliver Russell. Wat verbergen we en wat onthullen we? Wat betekent het om iets te delen als we niet het volledige verhaal vertellen? De explosieve bewegingstaal van Vanhulle Dance Theater helpt deze vragen mee ontrafelen. 

De Double Bill van Passerelle is een jaarlijkse double én blind date met jong aanstormend danstalent. De twee danscreaties zijn het resultaat van een goede match tussen professionele choreografen en jonge dansers. Namen als o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle, Albert Quesada en Alexander Vantournhout gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle. 

Dit jaar presenteert Passerelle het werk van Vera Tussing en Laura Vanhulle & Oliver Russell. De dansers werden geselecteerd na audities met de professionele choreografen. 

‘Between you and me – Whispered stories are never retold the same’ gaat over de keuze over wat we verbergen en wat we onthullen. Wat betekent het om te delen als we niet het volledige verhaal vertellen? De voorstelling ontrafelt deze vragen met behulp van de kenmerkende explosieve en connecterende bewegingstaal van Vanhulle Dance Theater. 

In de nieuwe choreografie van Vera Tussing gebruiken acht dansers speelse improvisatie om te communiceren en samen te werken. Vera Tussing deelt haar zoektocht naar hoe verschillende zintuigen samen onze perceptie sturen en zo unieke ontmoetingen creëren.

Een organisatie van Passerelle vzw i.s.m. Schouwburg Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.