(c) Francoise Vanhecke

Solissima

Francoise Vanhecke
Briljante Belgische zangeres
do 16 nov ’23 20:15
16 nov ’23
20:15
  • 16 nov ’23
    20:15
    Auditorium, Muziekcentrum Track

Françoise Vanhecke is een Belgische sopraan en academica die aan de UGent pionierswerk verrichtte op het gebied van de nieuwe vocale techniek inhalerend zingen. In ‘Solissima’ brengt ze nu een muzikale weerspiegeling van de tijdgeest. Met verschillende muziekstijlen, soms solo aan de piano, duikt ze in thema’s als liefde en romantiek, oorlog en vrede. En wat betekent het om een hedendaagse vrouw te zijn in deze wereld van altijd maar vallen en opstaan? 

Belgisch sopraan en zangpionier Françoise Vanhecke werd in 2022 uitzonderlijk voor de tweede keer winnares van de New York Women Composers’ Seed Grant. De hiervoor ontwikkelde voorstelling is een soloprogramma dat de tijdgeest weerspiegelt. Thema’s als het leven van de hedendaagse vrouw in deze wereld van vallen en opstaan, oorlog en vrede, liefde en dood, hoop en romantiek komen aan bod. Via verschillende muziekstijlen, in combinatie met improvisatie, belcanto en Vanheckes nieuwe vocale techniek (ISFV® Inhaling Singing), waarmee ze doctoreerde aan UGent.

Composities en creaties worden uitgevoerd van componisten als Beth Anderson  - Boudewijn Buckinx - Nina Siniakova - Juliana Hall - Joelle Wallach - Gladys Smuckler Moskowitz  -  Stefania de Kennessey  - Jane Leslie - Patricia Leonard - Mira J Spektor - Fanny Tran - Jacqueline Fontyn  - Raoul De Smet - Annette Vande Gorne - Catherine Neville - Niloufar Nourbakhsh  -  Mieke Van Haute  - Edward De Keyser -  Svjetlana Bukvich - Kristof Lauwers -  Irma Bilbao 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Conservatorium Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.